Jurist inom finansiell rätt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 5 november 2017
Ref:
2017-00770
Kontakta
Ann Fridell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM JURIST INOM FINANSIELL RÄTT kommer du att arbeta med frågor om panträtt i finansiella tillgångar, krediträtt, sakrätt, konkurs och resolution. Du tolkar och tillämpar internationella principer för finansiella infrastrukturer. Du upprättar rättsutredningar, beslutsunderlag och avtal. Du kommer att förvalta, utveckla, tillämpa villkoren för deltagande i Riksbankens system för avveckling av stora betalningar (RIX). Du förvaltar och reviderar även uppdragsavtal inom ramen för betalningsavveckling och tillhandahållande av centralbankskonton. Du kommer också att arbeta med frågor om tillämpning av penningtvättsregelverket (AML).

Du förväntas bistå kollegor med juridiska lösningar på verksamhetens behov, samarbeta med andra jurister på Riksbanken och leda och delta i projekt.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG SOM har juris kandidatexamen eller motsvarande. Du ska ha 5-7 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och 3-5 års erfarenhet av arbete med bank- och finansrätt. Du ska ha god kunskap om att göra skriftliga underlag och muntliga föredragningar av hög kvalitet. Det är meriterande med erfarenhet av betalningsavvecklingsfrågor, finansiella infrastrukturer och Principles för Financial Market Infrastructures och penningtvättsfrågor. Även erfarenhet från advokatbyrå är meriterande.

SOM PERSON är du självständig, självgående och resultatinriktad. Du är också strukturerad, serviceinriktad och har en bra problemlösande analysförmåga. Du drivs av att vara den juridiska experten i nära samarbete med verksamheten.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 5 november 2017. Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Ann Fridell, 08-787 04 43 Ann.Fridell@riksbank.se. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Enheten för analys och utveckling av betalningar är placerad på avdelningen för betalningssystem och kontanter. Enhetens uppdrag är att stödja avdelningens operativa betalningsverksamhet med juridik, analys och projektledning. Enhetens medarbetare behöver ha god kunskap om förutsättningarna för att driva de operativa verksamheterna samt om förutsättningarna för betalningsbranschen i stort. På avdelningen finns tre enheter; RIX-enheten, enheten för operativ kontanthantering samt enheten för analys och utveckling av betalningar.

Liknande jobb

Liknande jobb