Försäljningschef till Swedtrac RailServices AB

Plats
Västerås
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 28 oktober 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Jobbeskrivning
Swedtrac Railservices AB är ledande fordonstjänstleverantör som erbjuder modernisering, renovering, reparation och incidentreparation för järnvägsoperatörer och fordonsägare. Vi har Skandinaviens största renoveringsverkstad, strategiskt belägen mitt i de mellansvenska trafikströmmarna i direkt anslutning till huvudspår. Företaget har idag drygt 100 anställda och står inför en kraftig expansion de kommande åren. Läs gärna med på www.swedtrac.se.

Swedtrac är en del av Knorr-Bremse koncernen. Knorr-Bremse är en av de ledande tillverkarna av broms- och ombordsystem för rälsburna fordon. Koncernen omsatte 2016 drygt 5.5 miljarder Euro och är med ca. 24.500 anställda representerade i mer än 25 länder världen över med produktionsanläggningar, försäljningskontor och serviceställen. Vill du veta mer om Knorr-Bremse koncernen titta på www.knorr-bremse.com.

Swedtrac erbjuder stimulerande tillväxtmiljö till genuint affärsdriven person

Om tjänsten
Swedtrac är ett framgångsrikt bolag som genom sitt professionella och systematiska försäljningsarbete vunnit flera prestigefyllda kontrakt inom tåg-segmentet under senare år. Din roll som Försäljningschef blir att förvalta det utmärkta arbete som gjorts och ta försäljningen inom Swedtrac till nya höjder.

Som Försäljningschef leder och styr du försäljning i bolaget. Utifrån företagets strategi och målbild utarbetar du den operativa säljplanen och säkerställer att målen uppnås. Du arbetar systematisk och långsiktigt med bearbetning och relationsskapande inom branschen med målet att nå ”Business Partnership status” med de viktigaste kunderna. Du har total kontroll över de upphandlingar som kommer ut, både privata och offentliga, och du ansvarar för att det finns korrekt och tillgängligt beslutsmaterial för ledningen kring bid/no bid beslut i varje säljprocess - från kvalificering till lämnad offert.

Försäljningschefen håller övriga i bolagsledningen uppdaterad kring marknadens trender, nyheter och aktuella händelser såsom konkurrentinitiativ, myndighetsbeslut och förändringar hos kund.

Försäljningschefen är direkt underställd VD och är medlem av ledningsgruppen. Som koncernmedlem sker ett naturligt samarbete med säljorganisationen i Knorr-Bremse.

Profil vi söker
Vi söker i första hand en affärsman/kvinna snarare än en säljare. Din förmåga att skapa långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos våra befintliga och blivande kunder kommer att var helt avgörande för din framgång i rollen. Du har ett sunt och genuint affärsmannaskap och är van att arbeta systematiskt med stora komplexa upphandlingar. Du är väl förtrogen med LOU och vet hur man sätter samman ett komplext anbud. Som person är du en resultatorienterad ”doer”. På Swedtrac jobbar vi i lag tills jobbet är klart. Det innebär att du trivs med att både arbeta strategiskt och operativt med försäljning och anbud.

Du har en yrkesmässig bakgrund från industrin. Har du dessutom erfarenhet från tågbranschen är det starkt meriterande. 

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och uttrycker dig korrekt. Talar du dessutom tyska är det meriterande.

Vi erbjuder Dig
Vi erbjuder dig en utmanande roll inom försäljning i ett företag på frammarsch. Du erbjuds en plats i ledningsgruppen där du är med och fattar beslut som du sedan omvandlar i praktisk handling. Kulturen är affärsmässig och entreprenöriell. På Swedtrac gillar vi människor med driv som visar framfötterna och dessa personer gillar oss!

Frågor och ansökan
Rekryteringen genomför i samarbete med Constatera Search & Interim AB. Om du har frågor kontakta gärna Partner/Rekryteringskonsult Peter Palmqvist, 070 570 82 82. Ansök snarast, dock senast den 18 oktober, genom att bifoga CV och *ansökningsbrev via www.constatera.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

*Svara gärna på följande två frågor i ditt ansökningsbrev; Varför är du intresserad av tjänsten och företaget? Vilka erfarenheter och egenskaper/förmågor som efterfrågas i annonstexten kan du tillföra?

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb