Portföljförvaltare till Ericssons Pensionsstiftelse

Rekryterare
SJR
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 28 oktober 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Portföljförvaltare till Ericssons Pensionsstiftelse

EPS består idag av Chief Operating/Financial Officer (COO/CFO), Chief Investment Officer (CIO), Chief Risk Officer(CRO) och en Administration Coordinator (AC). Då behov finns att förstärka Investeringsområdet har beslut nu fattats att rekrytera en Portföljanalytiker (PA) och Portföljförvaltare (PM). Tjänsterna är stationerade på Ericssons huvudkontor i Kista och båda rapporterar till CIO.

Om tjänsten
Nu söker vi en erfaren Portföljförvaltare till Ericssons Pensionsstiftelse. Portföljförvaltaren är ansvarig för att analysera och utveckla den dagliga investeringsverksamheten under ledning av Chief Investment Officer. Man blir ett viktigt bollplank till CIO i det dagliga arbetet såväl som i strategiska allokeringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övervaka och utvärdera externa förvaltares performance
  • Analysera och initiera aktiviteter kring de internt förvaltade investeringarna
  • Ha en aktiv dialog med CIO i såväl strategiska som taktiska allokeringsfrågor
  • Aktiv förvaltning av eget mandat inom aktierelaterad risk
  • Skapa rapporter till styrelse och investeringskommitté

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom/-ingenjör med finansiell inriktning eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av portföljförvaltning och ALM. Du har hanterat en egen portfölj/eget mandat med ansvar för såväl risk som avkastning, med hands on erfarenhet från handel och positionstagning. Vidare vill vi att du har erfarenhet att bottom-up analys, derivat, risk faktorer och långsiktiga investeringar på aktiemarknaden. Du har förmågan att initiera dina egna investeringsaktiviteter och har goda kunskaper och erfarenhet inom riskhantering och risktagning.

Som person är Du analytisk och strukturerad, men vi uppskattar också om du är social och värdesätter att arbeta i team.

Om Ericssons Pensionsstiftelse
Ericssons Pensionstiftelse (EPS), är en fristående stiftelse, vilken fyller ändamålet att med sitt kapital trygga utfästelser om pension inom den allmänna pensionsplanen. EPS skall även trygga övriga utfästelser om pension, vilka Ericsson och övriga svenska arbetsgivare i samma koncern lämnat eller kommer att lämna gentemot anställda och deras efterlevande. 

Verksamheten startade i november 2004 i samband med att Ericsson gjorde den första avsättningen. EPS hade 2017-06-30 ett förvaltat kapital som uppgick till 21,5 BSEK. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Ericssons Pensionsstiftelse med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Liknande jobb

Liknande jobb