Ålandsbanken söker Affärsstöd Kapitalmarknad i Mariehamn

Rekryterare
Plats
Mariehamn
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 31 oktober 2017
Kontakta
Bo Frick
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ålandsbanken är en utmanare i bankvärlden och väcker uppmärksamhet för vårt vinnande sätt att bygga kundrelationer. Kundfokus och kreativa lösningar är ledord i vår starka utvecklingsfas. Attraheras du av utmaningen att föra vår verksamhet framåt så kan du bli en viktig länk i vår koncern med verksamhet på Åland, i Finland och Sverige.

Vi söker en ny medarbetare till avdelningen Affärsstöd Kapitalmarknad i Mariehamn.

Avdelningen Affärsstöd Kapitalmarknad har en central roll i banken med uppgift att administrera kapitalmarknadsaffärer och att stöda våra affärsområden då det gäller kapitalmarknadsprodukter. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete med mångsidiga arbetsuppgifter och med goda möjligheter att utvecklas inom området.

Du kommer att ingå i gruppen som ansvarar för settlements. Till dina arbetsuppgifter hör att serva samtliga bankens affärsområden med avveckling och avstämning av värdepappersaffärer och -leveranser. Vi hanterar också fondordrar och avveckling av dessa. Dessutom ligger hanteringen av vissa säkerheter gentemot olika institut under Settlements paraply. Du får även möjlighet att delta i projekt där du får vara med och utveckla vår verksamhet.

Som person är du pålitlig, noggrann och hanterar dina uppgifter på ett proaktivt och strukturerat sätt. Du tycker om att arbeta självständigt men är samtidigt en flexibel lagspelare som tar gemensamt ansvar och gärna rycker in där det behövs. Förståelse för värdepappersmarknaden är en merit, likaså kunskaper i finska och engelska. Önskat tillträde är snarast möjligt.

Närmare upplysningar kring tjänsten ger gruppchef Bo Frick, tfn +46 8 791 46 59 eller HR-specialist Marie Löfström, tfn +358 204 29 011.​

Välkommen med din ansökan och CV senast 31.10.2017. Urval och intervjuer sker löpande. 

Om oss
År 1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för företag och människor som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen omsluter € 4.600.000.000 och har idag ca 700 anställda fördelat på kontor på Åland, Finland och Sverige. Ålandsbanken är en annorlunda bank som väcker uppmärksamhet med vårt fokus på goda kundrelationer, sunt förnuft och kvalificerade ekonomiska tjänster. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas och söker nu dig som attraheras av höga ambitioner och stort personligt engagemang.