Elekta AB söker Compliance Officer Data Protection

Rekryterare
Elekta AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 2 november 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
Elekta är ett globalt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer innovativa kliniska lösningar för behandling av cancer och sjukdomar i hjärnan. Företaget utvecklar sofistikerade behandlingssystem och planeringsmjukvara för strålterapi, strålkirurgi och brachyterapi, samt mjukvarusystem som stödjer ett effektivt arbetsflöde i cancervården.

Elektas verksamhet syftar till att förbättra, förlänga och rädda livet för svårt sjuka patienter. Genom att vidga gränserna inom vetenskap och teknologi, kan Elekta erbjuda intelligenta och resurseffektiva lösningar som skapar förtroende hos både vårdgivare och patienter.

Elekta söker nu en Compliance Officer Data Protection. Elektas Compliance-avdelning består av totalt 8 anställda i Sverige, England, Italien, USA och Kina. Avdelningen ansvarar för Compliance inom anti-korruption, exportkontroll, konkurrensrätt och data protection. Du kommer vara placerad i Stockholm och rapportera direkt till Vice President & Global Compliance Officer, som i sin tur rapporterar till koncernens VD.

Arbetsbeskrivning
I denna roll kommer du ansvara för Elektas regelefterlevnad inom området för Data Protection. I detta ingår framför allt att stödja Elektas arbete med den nya dataskyddsförordningen, GDPR, och bidra till att säkerställa att Elekta efterlever regelkraven vad gäller hantering av patientdata. Du kommer arbeta med att ta fram och löpande uppdatera interna styrdokument, policys och processer vad gäller Data Protection samt löpande övervaka verksamhetens regelefterlevnad inom området. I rollen ingår att arbeta nära verksamheten för att kunna ge relevanta råd, och också att hålla internutbildningar för att bidra till en ökad intern förståelse för regelverket.

Inledningsvis kommer du arbeta nära bolagets jurist som fram tills nu har haft motsvarande roll. Under hand kommer du också ges möjlighet att bredda dig och arbeta med andra områden inom avdelningens verksamhetsområden.

Även om tjänsten är placerad i Stockholm kommer du arbeta med olika funktioner runt om i världen. Arbetet kommer att erbjuda stora kontaktytor, både inom företaget och externt, och du kommer arbeta i en utpräglad internationell miljö. Arbetet omfattar resor i måttlig omfattning.

Vem är du?
Vi tror att du har en juristexamen alternativt annan relevant akademisk utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet och har du tidigare arbetat med implementering av Data Protection program i en internationell koncern är det meriterande, likaså om du har arbetat med Compliance inom annat område än Data Protection. Du är affärsmässig och pragmatisk och bra på att prioritera. Du arbetar strukturerat, är van att arbeta självständigt och du tar ansvar. Som person är du kommunikativ och har lätt för att etablera relationer. Du är prestigelös och har mycket lätt för att samarbeta.

Du erbjuds
Som en del av Group Compliance fyller du en central roll inom koncernen. Du kommer tillhöra ett team med kompetenta och driftiga kollegor där du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll med möjlighet att påverka och göra skillnad. Huvudkontoret är placerat i fina lokaler i centrala Stockholm.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Elekta med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Liknande jobb

Liknande jobb