Vice VD till Göteborg & Co

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Ref:
SE-125 34
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, mötes- och evenemangsstad. Ägare är Göteborgs Stadshus AB som är en del av Göteborgs Stad. Läs mer på goteborgco.se

Göteborg är en av Europas snabbast växande destinationer. Den ska växa ännu mer, på ett hållbart sätt. Nu söker vi en lyhörd ledare som ska vara med och utveckla framtidens attraktiva destination i nära samverkan med besöksnäring och stad. Där är kommunikation med marknaden samt ständig omvärldsanalys och kunskapsuppbyggnad viktiga verktyg. Är det dig vi söker?

Arbetsuppgifter
Rollen innebär att tillsammans med VD leda bolagets arbete ur ett destinationsperspektiv med särskilt fokus på kommunikation, digitalisering ur ett kund-och marknadsperspektiv samt vidareutveckling av vår omvärldsanalys, kunskap om besökaren till Göteborg och vår analys av drivkrafter inom besöksnäringen.

Under hösten ser vi över vår organisation för att kunna möta morgondagens krav på ett destinationsbolag. En första, och därefter kontinuerlig, uppgift blir att tillsammans med ansvariga chefer säkerställa och utveckla funktionerna inom ovan fokusområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Leda chefer och experter inom främst ovan nämnda fokusområden samt strategiskt ansvara för utveckling inom dessa områden

• På VD:s uppdrag

- bereda olika chefers och experters förslag
- ta fram lednings- och styrelseunderlag samt säkerställa bolagets omvärldsperspektiv
- ansvar för att leda utvecklingsprojekt

Tjänsten innebär personalansvar för ca 5 direktrapporterande. Inom ansvarsområdet finns för närvarande ca 40 medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års erfarenhet som ledare på strategisk nivå. Du som söker har kompetens inom kommunikation och digitalisering ur ett kund- och marknadsperspektiv, vet vad som driver besöksnäringen och följer branschens trender. Du har vana att leda förändringsarbete. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från besöksnäringen och det är meriterande om du haft inblick i offentlig verksamhet samt har internationell erfarenhet. Tjänsten ställer krav på erfarenhet från arbete med strategisk affärsutveckling och att du har erfarenhet av att utreda och bereda ärenden.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du trivs med att driva projekt i en snabbt föränderlig värld, tycker om arbeta i högt tempo men samtidigt har uthållighet i långa processer. Du är lyhörd och analytisk samt tycker att struktur och form är viktigt.

Uppdraget ställer höga krav på att du snabbt kan förstå och tydliggöra komplexa frågor och samband för din omgivning. Du har förmågan att klokt navigera i en komplex politisk och affärsmässig miljö.

Som vice VD ur ett destinationsperspektiv bidrar du med din förmåga att samverka på olika organisationsnivåer och långsiktigt skapa goda relationer i alla kontaktytor.

Självklart har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift och goda datakunskaper. Du har akademisk utbildning eller likvärdig erfarenhet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i början av 2018 eller enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval.

Vid frågor om tjänsten kan du kontakta vår rekryteringskonsult Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, 031-333 52 13 eller Karin Richardsson, HR-chef Göteborg & Co som nås via 031-368 40 00.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se ref nr SE-125 34.

Då intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt dock senast den 22 oktober 2017.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb