Investment Professional – Associate

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 27 oktober 2017
Kontakta
Eoin Laird
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nordstjernan söker en Investment Professional med fokus på onoterade bolag

Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker en Investment Professional med fokus på onoterade bolag. Nordstjernan är en aktiv, professionell och långsiktig ägare som arbetar med kommersiella och finansiella frågeställningar för att skapa en god värdeutveckling. Vi har en stark företagskultur av långsiktighet samtidigt som vi starkt tror att det är viktigt att agera snabbt och med beslutsamhet.

Vi erbjuder dig unika möjligheter att arbeta med att generera och analysera investeringsmöjligheter, driva förvärvsprocesser, utarbeta ägarplaner samt att stödja styrelser och bolagsledningar i våra bolag. Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar från dag ett. Du kommer att få uppleva olika affärsmiljöer då vi arbetar nära våra bolag varav merparten har internationella verksamheter. Genom ditt arbete kommer du att etablera ett brett nätverk inom näringslivet.

Vi söker nu dig som är driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för företagsutveckling och affärer.

Din profil

  • Civilekonom och/eller civilingenjör med mycket goda studieresultat
  • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis strategikonsult- eller investeringsverksamhet, investmentbank eller motsvarande roller
  • Flytande i svenska och engelska

Vi tror att du som person är

  • Resultatorienterad, strukturerad och analytiskt driven
  • Självständig och mogen med stor integritet
  • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
  • Socialt utåtriktad med förmåga att bygga relationer i olika miljöer och sammanhang

Du kommer att ingå i vårt team om åtta personer som idag arbetar med onoterade bolag. Din arbetsplats kommer att vara i Nordstjernanhuset vid Stureplan i Stockholm och du kommer att rapportera till vice VD för Nordstjernan.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Sök tjänsten med engelskt CV genom att klicka på ansök-knappen eller via e-post till Eoin Laird (eoin.laird@financerecruitment.se). Urvalsprocessen sker löpande med sista ansökningsdatum den 27 oktober. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eoin Laird på Finance Recruitment, telefon +46 735 13 90 24 alt. eoin.laird@financerecruitment.se.

Om företaget
Nordstjernan är ett onoterat familjekontrollerat investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag med huvudkontor i Norden genom att tillföra kompetens och kapital. Vi är indelade i två affärsområden: Noterat, som är inriktat på investeringar i börsnoterade bolag, och Onoterat, som är inriktat på investeringar i privatägda bolag. Vi har idag betydande investeringar i drygt 15 bolag, ett substansvärde om ungefär 30 miljarder kronor och ett investeringsutrymme om cirka 5 miljarder kronor. Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.

Liknande jobb

Liknande jobb