Vill du vara med och leda arbetet på Försäkringsrättsavdelningen?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 25 oktober 2017
Ref:
918
Kontakta
Sabina Arama Ström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef inom Försäkringsrätt arbetar du nära avdelningschefen med att leda arbetet på avdelningen. Avdelningen ansvarar för de juridiska frågor som uppstår inom verksamhetsområde Försäkring. Frågorna rör bl.a. försäkringsföretag och pensionsstiftelser. Kommande regelverk för tjänstepensionsinstitut kommer att bli en central del av avdelningens arbetsområde.

Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. En viktig del i rollen som biträdande avdelningschef är också att säkerställa att beslut är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Rollen innebär löpande avstämningar med dina medarbetare och ett tätt samarbete med kollegor inom avdelningen och verksamhetsområdet såväl som inom hela FI. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en jur.kand. samt gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från myndighet, finansiellt företag eller advokatbyrå. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning. Erfarenhet av försäkringsrätt (näringsrätt) och/eller bolagsrätt är meriterande. Arbete med regelgivning inom den finansiella sektorn, liksom erfarenhet från domstol, är också meriterande.

Som person är du självständig, analytisk och beslutsam. Du planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete samtidigt som du är utvecklingsorienterad och uthållig. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Sabina Arama Ström på 08-408 982 41.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 25 oktober 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb