Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Senior Business Controller till Länsförsäkringar AB's enhet för Kapitalförvaltning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 3 november 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven business controller med erfarenhet av finansiell verksamhet? Här är chansen till ett nytt spännande uppdrag i ledningen för Länsförsäkringars Kapitalförvaltning med stora möjligheter påverka och förbättra!

Om jobbet
Vi söker nu en Business Controller med placering i staben för kapitalförvaltningen. Tjänsten som Business Controller är en varierad och bred roll. I arbetet ingår månadsrapportering, prognosarbete, uppföljning och analyser tillsammans med verksamheten för att säkerställa god och ökande effektivitet över tiden. I uppdraget ingår processansvar för affärsplanering och prognoser och du har en central roll i uppföljning av den löpande verksamheten och utvecklingsprojekt. Arbetet sker i nära samarbete med Chefen för kapitalförvaltningen och rollen stödjer också enhetens chefer i styrning och utveckling av verksamheten.

Vem är du?
Vi söker dig som är en proaktiv, målinriktad och driven med gedigen och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, redovisning, affärsanalys och regelverksfrågor i tidigare roll som Business Controller eller liknande. Du är civilekonom eller motsvarande i grunden med flera års erfarenhet från finansiell verksamhet och är van att arbeta mot tydliga deadlines.

Utöver dina meriter värdesätter vi egenskaper som prestigelöshet, stark affärsorientering, engagemang och professionalism. Du arbetar bra med andra människor och måste vara en god kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Som person har du vidare god analytisk förmåga, är strukturerad och föredrar frihet under ansvar samt har förmåga till självständiga prioriteringar. Du drivs också av att utveckla affär och delta i arbetet med ständiga förbättringar av vår verksamhet.

Om oss
Enhet Kapitalförvaltning ansvarar inom LFAB-koncernen och Länsförsäkringar Liv för att bedriva en hållbar kapitalförvaltning. Vår förvaltning bygger på strategisk allokering och långsiktighet.
Genom aktiv förvaltning går det att skapa högre förväntad avkastning utan att öka nivån på risktagandet. Detta åstadkoms bland annat genom:
• Långsiktig riskpremieanalys
• Strategisk allokering och kvantitativ portföljkonstruktion
• Alternativa investeringar
• Kostnadseffektiv implementering och aktivt förvaltarurval

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till senior rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0767 75 91 27 eller researcher Christos Voglis tel: 073 082 62 12

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.
Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb