Ekonomichef på JAG

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2017
Stängs
den 19 oktober 2017
Ref:
”Ekonomichef”
Kontakta
Cecilia Blanck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en engagerad ekonomichef till Sveriges största ideella aktör inom välfärden. Vår verksamhet med personlig assistans är ovanligt meningsfull, men ständigt under press. Vi behöver därför dig som är en ansvarsfull och lösningsfokuserad civilekonom som inte räds utmaningar, och har dokumenterad chefserfarenhet.

Du blir chef för vår ekonomiavdelning med sju medarbetare och ansvarar för att organisera, motivera och arbetsleda dem. Din avdelning ansvarar för den ekonomiska redovisningen för koncernen (som är nordisk), bokföring, fakturering, avstämningar med mera. Ni ser dessutom till att varje uppdragsgivares användning av assistansmedel följs upp och redovisas enligt myndigheternas krav. Ni kvalitetssäkrar också många processer som involverar andra delar av organisationen. Du rapporterar direkt till VD och är bollplank i förändringsarbete och övergripande frågor, men är också beredd att utföra konkreta arbetsuppgifter på avdelningen när det behövs.

JAG är en privat assistansanordnare som drivs utan vinstintresse. Vi är beroende av politiska beslut i en föränderlig omvärld och du bör ha en stor dos flexibilitet. Du är prestigelös, driven och snabb på att uppfatta samband och flöden i en komplex organisation och prioriterar ditt arbete därefter. Du behöver också vara noggrann och ha förmåga att se processer och rutiner och hur de kan förbättras och effektiviseras. Erfarenhet av administration av personlig assistans och koncernredovisning är meriterande. Likaså kunskap i affärssystemet Navision.

Brukarkooperativet JAG är en riksorganisation med uppdrag att ge livsviktig service till medlemmarna som har mycket omfattande funktionsnedsättningar. Som en ideell förening verkar vi med medlemmarnas bästa som mål och har en stark ideologisk profil. JAG var en av de första anordnarna av personlig assistans och var med och drev fram assistansreformen genom en pilotverksamhet som startade redan 1992. Idag har Brukarkooperativet JAG över 400 medlemmar i hela landet, som alla använder personlig assistans. Vi har över 4000 anställda personliga assistenter. JAGs kansli har ca 60 anställda.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare (provanställning 6 månader) med tillträde efter överenskommelse. Ansökan märkt ”Ekonomichef” mejlas till cecilia.blanck@jag.se senast 19/10. Ansökningarna hanteras löpande. För ytterligare information, läs på www.jag.se.

Liknande jobb

Liknande jobb