Business Controller – Human Resources

Rekryterare
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2017
Stängs
den 4 november 2017
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ambea har de senaste åren haft en kraftig tillväxt och börsnoterades i mars 2017. Mot bakgrund av detta sker stora utvecklingsprojekt inom hela koncernen så även inom HR. Då Ambeas verksamhet är extremt personalintensiv är uppföljning och analys av personalrelaterade data ett centralt utvecklingsområde och därav söker vi en Business Controller till Koncernens HR funktion. Rollen är ny och planeras belysa personalrelaterade frågor ytterligare för att kunna fatta bättre strategiska, taktiska och operativa beslut.

Business Controllern utgör en nyckelfunktion och ingår i ledningsgruppen för HR samt rapporterar direkt till Direktör för HR & Medarbetarutveckling. Rollen ansvarar för insamlandet av personalrelaterad data och analys av denna utifrån målet att skapa fler och bättre nyckeltal samt mer relevanta rapporter och beslutsunderlag för organisationen. Rollen innehar ett helikopterperspektiv för bolagets verksamhet samt förväntas bidra på både operativ samt strategisk nivå gällande personalfrågor. Tjänsten har många kontaktytor, både gentemot övrig ledning och övriga verksamhetscontrollers.

Löpande arbetsuppgifter:
– Löpande arbete med framtagande och sammanställning av kvalitetsrapporter
– Löpande utveckla och övervaka nyckeltal samt utveckla strategier för hur verksamheten agerar på dessa
– Analys av personalrelaterade nyckeltal jämfört mot branschindex
– Uppföljningsarbete för personalrelaterade projekt
– Framtagande av börsmaterial
– Internkontroll av HR/Lön

Kandidatprofil:
Vi söker dig som har ca 5-10 års erfarenhet av kvalificerat analysarbete med vana av att hantera stora datamängder. Bakgrund som Managementkonsult där du drivit omfattande förändringsarbeten ses som relevant, alternativt linjeerfarenhet som Business Controller från liknande typer av personalintensiva organisationer. Du har en relevant utbildningsgrund i form av Civilekonom och har avancerade Excelkunskaper. Du har gärna erfarenhet av och kan självständigt driva frågor på operativ- såväl som på ledningsgruppsnivå.
För att lyckas i rollen krävs en mycket god social och kommunikativ förmåga i kombination med ett prestigelöst förhållningssätt. Rätt kandidat uppskattar förändringar och triggas av att bygga en ny funktion med höga krav på egen initiativförmåga och proaktivitet. Du har ett stort pedagogiskt intresse för att förklara analyser och nyckeltal för övriga verksamhet.

Om Ambea
Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom företagsgruppen erbjuder de boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter och 14 000 medarbetare i Sverige och Norge. Deras vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. För mer information se www.ambea.se

Kontaktperson
Oskar Jonsson
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb