Handelsbanken söker Informationssäkerhetschef

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 5 november 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Handelsbanken söker Informationssäkerhetschef

Om jobbet
Som Informationssäkerhetschef har du breda kontaktytor inom hela koncernen, och externt som representant för Handelsbanken i vissa forum samt även kontakter med bankens kunder. Informationssäkerhetsfunktionen befinner sig i en intensiv utvecklingsfas och tjänsten ger dig fantastiska möjligheter att ta aktiv del i detta utvecklingsarbete. Du kommer att fördjupa dig in i det spännande området Informationssäkerhet som har ett brett omfång, är under ständig förändring och påverkar varje enskild medarbetare i koncernen. Du ansvarar för en grupp om 10 medarbetare.

Vem är du?
För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du är nytänkande och affärsorienterad samt har mycket god förmåga att leda och utveckla specialister samt att organisera och prioritera löpande informationssäkerhetsarbete på ett strategiskt, initiativrikt och strukturerat sätt.

Du har hög kompetens inom informationssäkerhet och förmåga att ta till dig, analysera och förstå lagstiftares och tillsynsmyndigheters intentioner med regelverk inom informationssäkerhet.
Du är pedagogiskt lagd och tycker om att kommunicera säkerhetsfrågor på ett begripligt sätt till olika typer av åhörare. Du är förtroendegivande och förmedlar integritet med en positiv framtoning samt har god språklig förmåga i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Om Handelsbanken
Handelsbanken har verksamhet i 23 länder utanför Sverige. Antalet anställda i Handelsbanken är närmare 11 500 personer. Handelsbanken präglas av en starkt decentraliserad struktur och beslutsvägarna är därför korta. Detta arbetssätt gör det möjligt för våra medarbetare att själva påverka sitt arbete och sin karriär inom banken. 

Om avdelningen
Avdelningen har det övergripande ansvaret inom koncernen för Informationssäkerhet. Verksamheten bedrivs i Stockholm. Inom avdelningens ansvar ingår ägarskap för koncernens ledningssystem för informationssäkerhet vilket lägger grunden för styrningen av informationssäkerhet inom Handelsbanken. Ägarskap för koncernens informationssäkerhetsregelverk och ansvar för metoder, verktyg och modeller för uppföljning av riskanalyser av koncernens IT-system samt kontinuitetshantering inom Handelsbanken. Avdelningen ansvarar även för process för utvärdering externa leverantörer rörande informationssäkerhet, att skapa medvetenhet inom hela koncernen för informationssäkerhet samt att kommunicera ut och koordinera avdelningens ansvarsområden genom det etablerade Regional Information Security Officer nätverket i koncernen. Att besvara externa myndigheters och organisationers Request for Information (RFI) rörande informationssäkerhet ligger också inom avdelningens ansvar.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Christina Singelman, Researcher 073 421 79 87 eller Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070 471 59 03.

Liknande jobb

Liknande jobb