Compliance Officer till Din Bil Sverige AB

Rekryterare
Din Bil Sverige AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 5 november 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som Compliance Officer arbetar du med att säkerställa att organisationen följer gällande lagstiftning och regelverk. Arbetet innebär även att identifiera och värdera risker i verksamheten. Du kontrollerar och följer löpande upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger organisationen råd och stöd om de regler som gäller för bolagets verksamhet. Du informerar om samt implementerar förändringar gällande lagar, allmänna råd och föreskrifter, branschregler och interna regler. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen.

Vidare har du många kontaktytor såväl internt som externt. Du arbetar nära verksamheten och rapporterar direkt till bolagets CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a bestå av att:

  • Utvärdering och utveckling av processer för styrning och intern kontroll
  • Identifiera och kartlägga risker i verksamheten och styrningen av denna
  • Initiera och stödja framtagande och implementering av motåtgärder för kartlagda risker
  • Fungera som stöd till organisationen i juridiska frågor
  • Rapportering till ägarbolag (kvartalsvis) / koncernmoderbolag (årsvis) gällande compliance- och riskrelaterade frågor
  • Medverka i utveckling av organisationsstruktur och ansvarsfördelning

Vem är du
Du har juristexamen alternativt civilekonomexamen och minst tre års praktisk erfarenhet av compliance-, risk- och regelverksfrågor. Arbetet ställer höga krav social kompetens och på din förmåga att arbeta självständigt och med stor integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme och att du tycker om att arbeta i ett högt tempo. Som person är du driven, analytisk och noggrann. Du är van att leverera med hög kvalitet och att genomföra förändringar. Du är bekväm att hantera komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, både i svenska och engelska. Kunskaper i tyska språket är meriterande men inte ett krav.

Vi förutsätter att du har B-körkort och goda kunskaper i MS Office paketet.

Om verksamheten
Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna. Bolaget har 2000 anställda fördelat på region Stockholm, Göteborg och Malmö, totalt 37 försäljningsställen och omsättningen uppgick 2016 till ca 16,74 miljarder kr.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll i en internationell organisation med utvecklingsmöjligheter.

Kontoret är beläget i Hammarby Sjöstad.

Då tjänsten ska tillsättas snarast, sker intervjuer löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766331440. Välkommen med din ansökan, innehållande cv och personligt brev, snarast via vår hemsida: www.jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb