Ränteförvaltare till Länsförsäkringar Fondförvaltning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 29 oktober 2017
Kontakta
Viviane Helminen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Länsförsäkringar Fondförvaltning förvaltar cirka 130 miljarder kronor i 38 egna fonder. I syfte att ge våra kunder en konkurrenskraftig avkastning är vår strategi att kombinera extern förvaltning med förvaltning i egen regi. För närvarande förvaltar vi cirka 31 miljarder kronor i tre svenska aktiefonder och fem fondandelsfonder inom bolaget. Under våren 2018 startar vi egen förvaltning av svenska räntor. Till vårt nya team söker vi nu två ansvariga ränteförvaltare till tre av våra räntefonder, med ett förvaltat kapital om totalt cirka 13 miljarder kronor. 

Om jobbet
I tjänsten som ränteförvaltare ansvarar du för att våra svenska räntefonders avkastning står sig väl mot våra konkurrenters motsvarande fonder. Du ansvarar för analys, gör portföljkonstruktionen, handlar ränteinstrument och är delaktig i marknadsföringen av fonderna.  Du förväntas ta ett aktivt ägarskap för räntefonderna och därmed bidra i vår produktutveckling, men även tillföra analys och idéer till dina kollegors investeringsprocesser.

För att lyckas i rollen har du en mycket gedigen erfarenhet av att analysera räntemarknaden och olika ränteinstrument. Du ska kunna uppvisa goda prestationer som ansvarig förvaltare av svenska räntemandat. Du har arbetat med förvaltningen av korta och/eller långa räntor med investeringar i svenska stats-, bostads- och företagsobligationer. Vidare har du goda teoretiska och praktiska kunskaper om modern metodik avseende analys och portföljkonstruktion. Har du även erfarenhet av att analysera och förvalta utländska räntor ser vi det som meriterande. 

Vem är du?
Ett krav är att du är civilingenjör/civilekonom med makroekonomisk eller finansiell inriktning. Du har därtill mycket goda kunskaper i Microsoft Excel samt är en van användare av Bloomberg. Det är viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi söker dig som är målinriktad, driven, har en hög leveransförmåga och är prestigelös till ditt sätt. Du är kommunikativ, affärsmässig, strukturerad och trivs i en arbetsmiljö där utveckling och förbättringar av arbetssätt är prioriterade. Vidare är det viktigt att du trivs både med självständigt arbete och med att arbeta i ett team. För att vara lyckosam i rollen ser vi att du har ett brinnande intresse för omvärlden, finans- och räntemarknaderna.

Om oss
Länsförsäkringar Fondförvaltning är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Inom bolaget är vi för närvarande 35 medarbetare men kommer under 2018 bli cirka 40 medarbetare. Du kommer att tillhöra förvaltningsavdelningen som även ansvarar för förvaltningen av tre svenska aktiefonder och fem fondandelsfonder, upphandling och utvärdering av externa förvaltare samt sortiments- och produktutveckling. Avdelningen kommer under 2018 att bestå av totalt tio fondförvaltare, två förvaltaranalytiker och två tjänster med ansvar för att driva produktutveckling och vårt arbete inom hållbara investeringar.

Läs mer om Länsförsäkringar Fondförvaltning
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/gemensamma-bolag/lansforsakringar-fondforvaltning/

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Din ansökan
Är du intresserad av tjänsten och känner att ovanstående stämmer in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev redan idag men senast 29 oktober. I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkringar Fondförvaltning med We Select. Har du frågor om tjänsten hör gärna av dig till Viviane Helminen, telefon 076 - 861 98 53 alternativt viviane.helminen@weselect.se 

Fackliga kontaktpersoner är Mirek Swartz, FTF, telefon 08-588 418 92 och Anna Sandqvist, SACO, telefon 08-588 416 50.

Välkommen med din ansökan!

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb