Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Senior Group Business Controller/ Senior Analytiker till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 oktober 2017
Stängs
den 10 november 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en erfaren Business Controller eller företagsanalytiker som lockas av att arbeta med analyser och finansiell modellering? Här finns chansen att jobba med både bank- och försäkringsverksamhet inom samma koncern i en spännande roll på koncernnivå som innebär allt ifrån att driva förbättring av arbetssätt och systemstöd till kvalificerat analysarbete i samarbete med business controllers och övriga nyckelpersoner.
Vi söker dig som är en driven, utåtriktad och utvecklingsorienterad Group Business Controller och som vill vara med på vår förändringsresa och ta ansvar att driva vår utveckling till en modern och effektiv ekonomifunktion.

Om jobbet
Avdelningen du kommer att ingå i ansvarar för LFAB-koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering och finansiering, rating samt investerar-relationer. Ansvaret omfattar även framtagande av kvartalsrapporter samt beslutsunderlag och presentationer till styrelse och företagsledning. Du kommer ingå i gruppen Koncerncontrol, som består av fem business controllers och två projektledare.

Arbetet innefattar bland annat:
• att ta fram och vidareutveckla modeller för simulering av finansiell utveckling och analys
• analys och utvärdering av resultat, lönsamhet och måluppfyllelse
• utredningar och analyser avseende koncernens olika verksamheter
• ta fram presentationer och föredra dina analyser och förslag på ett pedagogiskt sätt
• förbättring och vidareutveckling av våra arbetssätt
• utveckling av systemstöd

Vem är du?
Som person är du positiv, engagerad och drivande. Du har lätt för att samarbeta och har förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen. Du är en god kommunikatör och kan göra framställningar utifrån olika perspektiv. Du motiveras av utveckling och ständiga förbättringar och förstår våra olika affärer. Att du är analytisk, lösningsorienterad och leveranssäker är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vidare har du akademisk examen inom ekonomi, matematik. Därtill ser vi att du har 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom business control, finansiell analys- och modellering och/eller har erfarenhet att arbeta med strategiska frågor som management konsult eller i annan roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bank- och/eller försäkring.

Om oss
Enheten Ekonomi & Finans är Länsförsäkringar ABs ekonomi- och finansfunktion som ansvarar för koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering och finansiering, finansiella redovisning och rapportering samt analyser och koncernens kontakter med ratinginstitut. Bolaget har noterade skuldebrev och följer börsens noteringsavtal, vilket bland annat innebär att bolaget publicerar kvartalsrapporter i enlighet med avtalet. Avdelningen Affärs- och Kapitalplanering består av 12 personer.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till senior rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0767 75 91 27 eller researcher Theresia Johansson tel: 0722 40 03 70

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.
Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb