Pierce söker en Senior Business Controller

Rekryterare
Pierce
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 oktober 2017
Stängs
den 10 november 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Attraheras du av möjligheten att arbeta i en internationell miljö där du leder och bygger vår controller avdelning? Pierce fortsätter att expandera med stark tillväxt och är Sveriges mest framgångsrika e-handel bolag inom motorcykel handeln. Läs mer om oss på: http://pierce-ecom.com/

Som Senior Business Controller kommer du att ansvara för företagets verksamhetsstyrning och uppföljning samt att aktivt delta i företagets affärsutveckling. Vara ett stöd till ledningen och budgetansvariga genom relevant analys, utveckling av finansiella kontroller, system och verktyg för uppföljning av verksamheten och finansiella resultat. Med din starka känsla för siffror och ekonomi kommer du att vara en integrerad del av beslutsprocesser för ledningen och styrelse.

Utöver dina meriter värdesätter vi personliga egenskaper som prestigelöshet, stark affärsorientering, handlingskraft och analytisk förmåga. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med människor på olika nivåer i organisationen.  

Ditt huvudsakliga ansvar och arbetsuppgifter:

 • Leda och utveckla controller funktionen för att klara förväntningar motsvarande ett stort internationellt företag samt ansvara för verksamhetsstyrning inom koncernen, inklusive våra utländska dotterbolag.
 • Strategisk uppföljning – koncern och dotterbolag. Ansvarig för att säkerställa att företaget når uppsatta målsättningar och finansiella resultatmål.
 • Ansvarig för månadsrapportering genom analys av prognoser, resultat och budget och ett proaktivt förbättringsarbete av månadsuppföljningen för ökad lönsamhet och kostnadskontroller.
 • Stödja och ge råd till koncernledningen och organisationen inom ekonomi, analys och projektrelaterade områden.
 • Delaktig i investerings-/produktivitetsprojekt samt säkerställande av korrekt uppföljning av marknad och produkt, avseende försäljning och lönsamhet.
 • Implementera och utveckla informationssystem för affärs- och beslutsstöd t.ex. BI/Big Data.

Din bakgrund/Vi söker:

 • Civilekonom med minst 10 års arbetserfarenhet som controller och verksamhetsstyrning.
 • Erfarenhet av e-handel, detaljhandel och/eller ett internationellt tillväxtbolag.
 • Erfarenhet från börsnoterade företag och större, gärna internationella organisationer.
 • Lång erfarenhet av rapportering, budget och prognos. Du är också motiverad av att kontinuerligt driva och utveckla analys, rapporteringsprocesser och verktyg.
 • Gedigen erfarenhet av ekonomistyrning och redovisning.
 • Erfarenhet från BI-system och datawarehouse projekt är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper i Excel och god IT- och systemvana.
 • Flytande svenska (eller annat skandinaviskt språk) och engelska i tal och skrift.

Erbjudande
Du erbjuds en utmanande tjänst i ett expansivt, stabilt och ekonomiskt välmående företag. Vårt mål är att alla som arbetar hos oss skall må bra, utvecklas och ha kul tillsammans! Vi erbjuder en inkluderande och bra arbetsmiljö och professionell gemenskap med engagerade medarbetare.

Du kommer att vara placerad på bolagets huvudkontor i Västberga med gratis parkeringsmöjligheter.

Om Pierce
Det sägs att många framgångsrika företag har börjat i garaget, det var också så allting började för oss. Den eviga jakten på reservdelar till motorcyklar och brist på bra leverantörer gav upphov till tanken att sälja motorcykeldelar online och erbjuda en snabb och pålitlig service. Inom några månader växte vi ut från garaget och i januari 2009 startade vi Pierce AB och lanserade 24MX, där vi började sälja reservdelar och utrustning till motocrossvärlden. Försäljningen växte på ett sätt som vi aldrig kunde ha föreställt oss.

I början av 2009 var vi bara ett team på 4, idag är vi över 170 engagerade personer som ger våra kunder ett stort utbud av produkter med hög servicenivå. Välkommen med din ansökan att bli en i teamet!

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig Rekryteringskonsult Karin Van Egeraat: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb