Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Kreditchef till Sörmlands Sparbank

Plats
Katrineholm
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 11 november 2017
Kontakta
Shaun Ogden
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sörmlands Sparbank söker Kreditchef
Är du en erfaren, kommunikativ och strukturerad ledare med erfarenhet från rollen som Kreditchef? Här är chansen till ett långsiktigt och utmanande uppdrag i en traditionell men nytänkande bank med höga ambitioner!

Arbetsbeskrivning
Som Kreditchef på Sörmlands Sparbank jobbar du i nära samarbete med styrelsen och VD. Du förväntas ta övergripande ansvar för kreditverksamheten i banken, vilket inkluderar ett strategiskt såväl som operativt ansvar. I ditt ansvar som Kreditchef ingår regelefterlevnad, kvalitet, kontroll och analys och rapportering för kreditverksamheten.

Som Kreditchef är du en viktig del av företagsledningen med ansvar för att all rapportering inom kreditområdet sker i överensstämmelse med de interna styrdokumenten och vad som har beslutats av ledningen och styrelsen.

Utöver ditt rapporteringsansvar förväntas jobba du proaktivt för att skapa en väl fungerande organisation med effektiva rutiner och processer för hela kreditområdet samt att alla kreditbeslut i banken är kvalitetssäkrade.

Sörmlands Sparbank är en lokal och närvarande aktör vilket gör att Kreditchefen förväntas representera banken och jobba i nära samarbete med lokalt förankrade kunder. Vi förutsätter att du är affärsmässig med fokus på kvalitet.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från en affärsorienterad operativ roll med erfarenhet av att ha ansvarat för kreditflödet på en bank. Vi förutsätter att du har jobbat minst tio år inom en bank och/ eller ett finansbolag. En viktig framgångsfaktor i rollen är att du har ett genuint intresse för att leda och utveckla människor i en organisation som verkar helt lokalt. I likhet med resten av företagsledningen jobbar du med en tydlig ambition att ha Sörmlands nöjdaste kunder.

Vi förutsätter att du har relevant akademiska utbildning i grunden. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att vara ledare och har förmåga att få människor med dig inom alla led i en organisation.

Som person är du noggrann i detaljer men har förmåga att se till sakers långsiktiga strategiska betydelse och vidare konsekvenser ur ett affärsperspektiv. Sörmlands Sparbank befinner sig i ett förändringsskede vilket innebär ett tydligt fokus på den lokala affären. Vi förutsätter att du har stor förståelse för bankens kontorsrörelse både vad gäller erbjudande och lönsamhet.

Utöver dina meriter värdesätter vi egenskaper som prestigelöshet, stark affärsorientering, engagemang och professionalism. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och kommunicerar effektivt med alla delar i en organisation.

Om företaget
Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar helt lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en snart drygt 180-årig historia.
All personal (totalt cirka 200 personer) finns i Sörmland, ledningen sitter i Sörmland och alla specialister i Sörmland. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 42 miljarder kr.
Till skillnad från andra banker har inte en sparbank några aktieägare utan låter istället delar av vinsten gå tillbaka till den bygd där banken finns.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Borås och Skellefteå. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Shaun Ogden, shaun.ogden@amendo.se, tel: 0725396605 eller Christos Voglis, christos.voglis@amendo.se, tel: 073-0826212

Liknande jobb

Liknande jobb