Kommunikationschef till Malmö Högskola

Rekryterare
Malmö Högskola
Plats
Malmö
Annonserat
den 13 oktober 2017
Stängs
den 1 november 2017
Ref:
SE-12419
Kontakta
Ulf Hillstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Malmö Högskola/Malmö Universitet

Position
Malmö Högskola är ett ungt lärosäte med höga ambitioner och som den 1 januari 2018 blir universitet. Då blir det ännu viktigare att säkra hög kvalitet i utbildning och forskning. Välfungerande kommunikationskanaler och kommunikationsbudskap, både internt och externt, blir en nyckelfaktor. Självfallet kommer rollen att  innebära en fantastisk utmaning för dig som gillar att leda genom andra och att bidra till lärosätets långsiktiga utveckling. Att kombinera operativa frågor med strategiska utmaningar blir en viktig del i uppdraget.

Kommunikationsavdelningen består av ca 25 medarbetare och är en enhet inom Gemensamt verksamhetsstöd. Kommunikationschefen leder avdelningens arbete så att man tillför ett starkt kommunikationsstöd till universitetets ledning och verksamhet på alla nivåer. Som kommunikationschef rapporterar du till förvaltningschefen och ingår i den administrativa ledningsgruppen. Du kommer att ha löpande kontakt med både universitetsledning och fakultetsledningarna. Det är betydelsefullt att du bygger upp starka positiva relationer över hela universitetet. Att förstå såväl helhetens som de olika verksamhetsdelarnas behov och att finna lösningarna är en nyckelfaktor för framgång. Uppdraget handlar om strategisk kommunikation, men kanske framför allt att man i det dagliga arbetet levererar konkret nytta till verksamheten där det behövs.

Kvalifikationer
Du ska ha erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete på ledningsnivå och operativt kommunikationsstöd till verksamheter. Du har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att leda, motivera och utveckla team i en liknande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom universitet och högskolor eller i en matrisorganisation.

Vi bedömer att det är betydelsefullt att du har erfarenhet från multi-professionella och större verksamheter med många och starka intressentgrupper som målgrupp.

Den digitala utmaningen är självfallet viktig i uppdraget, så ett stort digitalt intresse med framtidstankar om hur man använder digitala lösningar som kommunikationsstöd är meriterande.

Du ska ha mycket goda kunskaper i att använda dig av både svenska och engelska i tal och skrift.

Är detta din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast 1 november 2017 via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12419). Frågor besvaras av våra konsulter Ulf Hillstedt, 0725-547 242 eller Christian Nyhlén, 0733-66 75 76

Om företaget
Malmö Högskola/Universitet är beläget i hjärtat av Öresundsregionen, ett av Europas mest progressiva områden. Här upplever man närheten till kontinenten och till världsledande universitet i Lund och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har Malmö Högskola vuxit till ett av de största lärosätena i Sverige. Från och med 2018 påbörjas en ny spännande era - Malmö Universitet ser dagens ljus. 

Utbildningen och forskningen kännetecknas av flervetenskaplighet, problemorientering och samhällsrelevans. Här utbildas studenter på fakulteterna Hälsa och samhälle, Kultur och samhälle, Lärande och samhälle, Teknik & samhälle och Odontologiska fakulteten.

Mer information om Malmö Högskola hittar du på www.mah.se.

Liknande jobb

Liknande jobb