Skanska Sverige söker Ekonomichef Redovisning och Rapportering

Rekryterare
Skanska Sverige
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 oktober 2017
Stängs
den 15 november 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen
Som Ekonomichef för Skanska Sverige kommer du att ha ett övergripande ansvar för Skanska Sveriges externa och interna redovisning och rapportering. 

Ett viktigt uppdrag i rollen är att tydliggöra och förbättra existerande ekonomiprocesser, flöden och arbetssätt. Vidare ska du bygga en trygg och leveranssäker organisation, som karaktäriseras av framförhållning och klara ansvarsgränsdragningar där medarbetare trivs, utvecklas och tar ansvar. 

Redovisningsfunktionen består idag av sju team om totalt ca 70 personer. Du leder verksamheten genom gruppcheferna som du har ett direkt personalansvar för. 

Du rapporterar till Skanska Sveriges CFO.

Din profil
Du har i grunden en ekonomie magisterexamen med flerårig erfarenhet av att arbeta i en liknande position på ett större bolag, och mycket god förståelse för den centrala rollen som intern- och externredovisning har ur ett ledningsperspektiv. Du har en tydlig bild av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut, och en mycket god förståelse för koncernredovisning. Din strategiska höjd är påtaglig samtidigt som du har erfarenhet av och intresse för de operativa frågeställningarna som finns inom området. Erfarenhet av att hantera successiv vinstavräkning är meriterande. 

Du har en solid erfarenhet som ledare och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda specialister och chefer. Som ledare är du trygg och företagsam med vana av, och kapacitet för, att driva förändring och skapa struktur i en komplex organisation. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig med god förmåga att skapa engagemang och ansvarstagande.
Du är bra på utveckla medarbetare och på att se potentialen hos varje individ.

Om Skanska Sverige
Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av mer än 40 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 10 000 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skanska Sverige med Ogunsen Executive Search. 
Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa Researchkonsult Malin Söhr 073-421 79 84 eller Seniorkonsult Anders Dareholt 070-471 59 09. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast.

Liknande jobb

Liknande jobb