Ekonom till Stockholms Hamnar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 oktober 2017
Stängs
den 17 november 2017
Kontakta
Sophie Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholms Hamnar söker nu en erfaren ekonom till ett trevligt ekonomiteam bestående av fem personer. Tjänsten är placerad på Stockholms Hamnars moderna kontor i Frihamnen, med utsikt över hamntrafiken. Du rapporterar direkt till Ekonomichefen.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Som ekonom hos Stockholms Hamnar arbetar du brett inom ekonomiområdet med ansvar för bland annat löpande redovisning, bokslut, moms, skatt och rapportering. I rollen kommer du också att arbeta med likviditetsplanering, kundreskontra samt bank (betalningar). Arbetet sker i nära samarbete med ekonomichef, ekonomienheten och personer ute i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Moms och momsdeklarationer
  • Skatteredovisning
  • Löpande redovisning och avstämningar i moderbolaget
  • Rapportering i koncernrapporteringssystemet
  • Bokslutsrapporter och analyser till styrelsen
  • Likviditetsplanering
  • Betalningar
  • Inkasso och påminnelser för kundreskontra
  • Kontaktperson Bank

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av självständigt arbete inom redovisning och bokslut. Vi ser att du har god erfarenhet och kunskap kring skatter, moms och cash management.

Vi tror att du har förmågan att anta ett helhetsperspektiv på organisationen och att du omgående kan använda din kompetens i arbetet hos Stockholms Hamnar. För att trivas i rollen ser vi gärna att du har både erfarenhet och intresse av att arbeta i olika finansiella IT-system samt viljan att dela med dig av din kunskap inom organisationen. Kunskaper i Agresso samt konsolideringssystemet OCRA är meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är serviceminded, utåtriktad, driven att förändra/förbättra processer inom sitt eget område och van att arbeta självständigt. Vi ser att du är lösningsfokuserad och har en vilja att lära både dig själv och din omgivning nya saker. Det är därför viktigt att du ser dig själv som en lagspelare och har en prestigelös och hjälpsam inställning till dina kollegor. För att nå framgång i denna roll är det även viktigt att du är strukturerad, ordningsam samt flexibel.

Låter det intressant? Ansök redan idag!

Om företaget
Stockholms Hamnar är Östersjöns största mötesplats, med hamnar i Kapellskär,
Stockholm och Nynäshamn. Koncernen har 166 anställda och omsatte 797 mkr under 2016. Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Läs mer på www.stockholmshamnar.se. Stockholms Hamn AB är ett helägt dotterbolag till Stockholms Stadshus AB.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Stockholms Hamnar med Level Recruitment. Sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen. Bakgrundskontroll genomförs före anställning. Bakgrundskontroll genomförs före anställning.

Liknande jobb

Liknande jobb