Arbeta utredande inom försäkring i rollen som finansinspektör

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 oktober 2017
Stängs
den 7 november 2017
Ref:
923
Kontakta
Timothy Yuan
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör på avdelningen Försäkringstillsyn ansvarar du för att planera, leda och genomföra undersökningar och utredningar av både stora och små försäkringsbolag med inriktning på främst företagsstyrning. Du genomför undersökningarna i nära samarbete med Finansinspektionens (FI:s) erfarna experter inom juridik och redovisning samt aktuarier. Utöver det kommer du även att få arbeta med löpande tillsyn över försäkringsbolagen. Kombinationen av arbetsuppgifter ger dig en unik insyn i företagens affärsverksamhet, risker och beslutsprocesser. Du får dessutom en djup förståelse för nuvarande och kommande regelverk.

Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom t ex ekonomi och/eller juridik. Du har flera års yrkeserfarenhet från exempelvis revisionsbyrå eller finansiellt företag och är väl bekant med intern kontroll och riskhanteringsfrågor. Du har kunskap om bolagens centrala processer och förståelse för moderna riskmodeller inom försäkringsbranschen. Du är van vid att planera och genomföra granskningar med syfte att identifiera och klargöra fakta. Det är meriterande om du har erfarenhet av it-granskning.

Som person är du självgående, analytisk och uthållig. Du är strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på effektivt sätt. Du bidrar med gott samarbete och har en tydlig kommunikation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Timothy Yuan på 08-408 985 03.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 13 november 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb