Redovisningsekonom med systemintresse till Byggmax

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 oktober 2017
Stängs
den 18 november 2017
Kontakta
Elinor Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Redovisningsekonom till Byggmax huvudkontor i Solna. I rollen som redovisningsekonom på Byggmax kommer du arbeta med den dagliga driften, samt att utveckla och effektivisera systemen på ekonomiavdelningen. Du kommer arbeta nära övriga avdelningar i organisationen för att säkra integrationer och flöden som påverkar redovisningen. Rollen passar dig som trivs i att arbeta i en affärsnära roll i ett bolag som präglas av högt tempo och som uppmuntras av en arbetsplats med en stark entreprenörsanda. Prestigelöshet, ansvarstagande, driv och laganda är nyckelord inom Byggmax och vi söker dig som brinner för vidareutveckling och effektivisering. Som redovisningsekonom kommer du att rapportera till bolagets redovisningschef. Urval sker löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Aktivt arbeta med, samt inneha, systemägarskapet på ekonomiavdelningen för affärssystemet IFS
  • Löpande underhålla och att vidareutveckla koncernens användning av affärssystemet IFS
  • Agera som ett stöd för ekonomiavdelningen och utbilda kollegor i flödes- och systemfrågor
  • Driva och effektivisera ekonomiavdelningens flöden via systemlösningar
  • Ansvara för systemägarskapet av ekonomiavdelningens övriga system, så som till exempel skanning- och verifieringssystem samt bankmatchningssystem
  • Följa upp förändringar för att säkerställa att de ger resultat
  • Säkerställa processer med nya leverantörer
  • Driva och genomföra tester av EDI-uppsättningar på ekonomiavdelningens flöden
  • Delta vid månads-, kvartals- och årsbokslut

Erfarenhet
Du har 3–5 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, där du fått en fördjupad förståelse för redovisning, samt arbetat i bolag med transaktionsrika flöden. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom detaljhandeln eller logistik sedan tidigare. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i en organisation under expansion eller i en föränderlig miljö. Vidare ser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av projektledning, implementering eller uppgradering av system. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi dig som är ansvarstagande, driven och prestigelös som person. Du är en doer som får saker att hända, har ett proaktivt mind-set och trivs i en roll med många kontaktytor internt såväl som externt. Du uppskattar att arbeta i ett bolag med en utpräglad laganda och ser positivt på förändring och vidareutveckling.

Byggmax
Byggmax säljer byggvaror av hög kvalitet till ständigt låga priser. Vi har idag 145 butiker och koncernen omsätter över 5 miljarder kronor. Vi har expanderat kraftigt i Sverige, Norge och Finland de senaste åren och har gått från ettrig uppstickare, till att nu vara en av Sveriges tre största byggmaterialkedjor.

Ständiga förbättringar och löpande effektivisering har tillsammans med Byggmax förändringsbenägna företagskultur gjort bolaget till ett av branschens lönsammaste. Vi är en ung organisation med positiv framåtanda. Byggmax har förvärvat Buildor AB samt Skånska Byggvaror i slutet av 2015 respektive början av 2016. www.byggmax.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2188. Ansvarig kontaktperson är Elinor Nilsson.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på LinkedIn behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.