Chef för Riksgäldens Stödavdelningen

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 oktober 2017
Stängs
den 17 november 2017
Kontakta
Hans Lindblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Riksgälden söker chef för Stödavdelningen som vill utveckla vår samhällsviktiga verksamhet

Rollen som administrativ chef och avdelningschef för Riksgäldens Stödavdelning innebär att du leder en avdelning som består av enheterna Backoffice, Ekonomi och HR med totalt ca 40 medarbetare. Ditt uppdrag är att tillsammans med enhetscheferna arbeta för att avdelningen levererar hög kvalitet i sitt verksamhetsstöd. Du skapar goda förutsättningar inom egna avdelningen för ett målorienterat arbete och ett förtroendefullt klimat som bidrar till ett högt engagemang. Som stödchef driver och samordnar du även processen för verksamhetsstyrning och utveckling övergripande för Riksgälden. Omfattningen och bredden i uppdraget kräver god förmåga att effektivt driva, balansera och hantera strategiska uppdrag parallellt med operativt arbete. Du är beredningsansvarig inom avdelningens ansvarsområden, rapporterar till riksgäldsdirektören och ingår i Riksgäldens ledningsgrupp. Du stöder ledningsgruppens gemensamma uppdrag genom att tillföra såväl perspektiv från avdelningens ansvarsområden som andra aspekter som kan spela in i beslutsprocessen.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som chef och av ledningsgruppsarbete. Du har gedigen erfarenhet av verksamhetsledning och utveckling, av att leda processinriktat arbete samt av att leda andra chefer. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor. Du har en relevant akademisk examen. Tjänsten kräver även att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom framför allt regeringskansliet men också från annan myndighet, liksom om du har erfarenheter från statliga styrnings- och beslutsprocesser.

Som person är du drivande, strukturerad och med god prioriteringsförmåga. Du tar initiativ och drivs av en vilja att förbättra. Det är av stor vikt att du är kommunikativ, tydlig och har förmåga att se helheten och främja samverkan, men också kunna fatta beslut. Goda ledaregenskaper, prestigelöshet och samarbetsförmåga är viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen. Arbete på Riksgälden förutsätter hög integritet, etiskt kompass, risk- och säkerhetstänk kring ditt arbete och myndighetens verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder en ansvarsfull roll med möjlighet att driva verksamhetsutvecklingen i en organisation med korta beslutsvägar. Riksgälden är en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, och vi påverkar frågor inom såväl finansmarknaden som samhällsekonomin. Vi värnar om en god arbetsmiljö och kommer i december att flytta till nya lokaler centralt i Stockholm city.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Riksgälden med Chefspoolen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel. 070-995 58 88, eller riksgäldsdirektör Hans Lindblad tel. 08-613 46 51.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 17 november.

Du ansöker på chefspoolen.se via ANSÖK

Liknande jobb

Liknande jobb