VD till Göteborgs Energi

Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 oktober 2017
Stängs
den 20 november 2017
Kontakta
Karin Rudhag
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Göteborgs Energi annonsbild

Göteborg befinner sig i mitt i ett utvecklingssprång. Staden växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplexa. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande expansion inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Göteborg till en föregångsstad, en stad som tillhör alla.

Göteborg Energis uppdrag är därför att bedriva produktion, distribution och handel inom energiområdet samt bredband. Vi ska samverka i och stödja det strategiska utvecklingsarbete som staden bedriver liksom utforska och utveckla nya områden inom energiförsörjning. Göteborg Energi ska på sikt avveckla miljöbelastande energikällor och genom framsynthet aktivt delta i processen för ett fossilt oberoende Göteborgssamhälle. Vi ska i samverkan med stadens förvaltningar och bolag, verka för en större energieffektivitet i bebyggelse och energitillförselsystemet.

Som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elhandel och elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster och stadsfiber. Bolaget är ett helägt dotterföretag till Göteborgs Stadshus AB (Göteborgs Stad), har ca 1000 medarbetare och omsätter cirka sex miljarder.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har VD-erfarenhet av att leda på strategisk nivå som chef över chefer med dokumenterat goda resultat. Du har erfarenhet från energibranschen och en högskoleutbildning inom teknik, gärna kompletterad med utbildning inom ekonomi och samhällsvetenskap. Vi ser också gärna att du har ledarutbildning på strategisk nivå. Som chef är du tydlig och beslutsam med god förmåga att förankra beslut i organisationen. Du motiverar och entusiasmerar både inom och utom organisationen. Du kommunicerar rakt och ärligt och har lätt för att samverka med andra verksamheter inom stadsutveckling. Vi ser gärna att din erfarenhet inom energiområdet inkluderar utvecklingsperspektiv och fokus på förnybar energi. Det är också önskvärt med erfarenhet av affärsdriven, investeringstung och kundorienterad verksamhet. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är en fördel, då beslutsfattandet i kommunal kultur är speciellt.

GÖTEBORG ENERGI ERBJUDER
Göteborg Energi AB utvecklar hela tiden sin organisation och sina tjänster med miljön i fokus och framtiden innebär spännande utmaningar både på kort och lång sikt.

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 20 november 2017. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se.

Har du frågor är du välkommen att kontakta våra konsulter Karin Rudhag, 0704-14 00 10, karin.rudhag@source-executive.se eller Sofia Rasmusson, 0708-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se

  • Arbetsplats/placeringsort:
    Göteborg
  • Anställningstyp:
    Tillsvidareanställning
  • Sista ansökningsdag:
    2017-11-20

Göteborg Energi
Göteborg Energi är mer än ett vanligt energibolag. Vi är göteborgarnas eget energibolag och ägs av Göteborgs Stad. Förutom att producera och leverera energi så jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Det handlar om förnybar energi, smarta system och energieffektiva lösningar för boende, företag och transporter. Göteborg står inför en omfattande stadsutveckling så hos oss är du en viktig del i jobbet för en hållbar framtid, med massor av spännande utmaningar längs vägen!

Liknande jobb

Liknande jobb