Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Compliance Officer till Söderberg & Partners Securities AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 oktober 2017
Stängs
den 25 november 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av compliancearbete från bank- eller värdepappersrörelse och vill vidare i en ansvarsfull roll inom ett snabbrörligt och växande bolag? Då kan det vara dig som Söderberg & Partners söker när de nu expanderar och är på jakt efter ytterligare en medarbetare som vill utvecklas inom Compliancefunktionen i koncernens värdepappersbolag.

Om jobbet
Söderberg & Partners Securities AB bedriver värdepapperstjänster såsom investeringsrådgivning, portföljförvaltning och analysverksamhet och därför är huvudfokuset för compliancefunktionen just dessa tjänster och de regelverk som är relevanta för verksamheten.

Compliancefunktionen har en nyckelroll i arbetet med att stödja och följa upp bolagets regelefterlevnad i takt med att bolaget fortsätter att växa och utvecklas som en av de ledande aktörerna på rådgivningsmarknaden.

Huvudsakliga ansvarsområden:
• Identifiera och värdera regulatoriska risker i verksamheten
• Planera och genomföra kontroller och granskningar av verksamheten
• Rapportera resultatet av granskningar och bedömningar
• Bistå verksamheten med rådgivning och vägledning i regulatoriska och strategiska frågor
• Bistå med utbildningsinsatser

Vem är du?
Du har akademisk examen inom juridik, ekonomi eller annan motsvarande relevant utbildning, samt några års erfarenhet av arbete med regelefterlevnad, riskkontroll internrevision eller liknande inom bank- eller finansbranschen. Tidigare erfarenhet från värdepappersområdet och/eller ett intresse för dessa tjänster är nog dessutom en förutsättning för att trivas i bolaget och med arbetsuppgifterna.
Som person behöver du vara analytisk och kunna arbeta strukturerat med ibland nya och komplexa frågeställningar under stort eget ansvar och med hög integritet. Du har ett stort intresse för finansbranschen och kopplingen mellan regelverken och verksamheten. Vidare är du intresserad av arbete med riskbedömningar, kontroller, granskningar och rapportering. I arbetet ingår också kontakter med olika delar av verksamheten varför du bör ha en god förmåga till samarbete och kommunikation i både tal och skrift. Rollen kräver dessutom att du är noggrann, lösningsorienterad och arbetar proaktivt för att stödja verksamheten att göra rätt från början.

Så här ansöker du.
I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till senior rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0767 75 91 27 eller researcher Christos Voglis tel: 073 082 62 12

Om oss
Söderberg & Partners är Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. De har tillgång till Nordens största fristående analysavdelning, vilken dagligen följer försäkringsbolagen, bankerna, fondbolagen och investmentbankerna ur ett produktperspektiv. Söderberg & Partners bedriver tillståndspliktig verksamhet under, bland annat, lagen (2005:405) om försäkringsförmedling och lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Företaget är en kreativ och initiativrik organisation där medarbetarna drivs av ett stort engagemang och intresse för sina arbetsuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb