Redovisningsekonom till Magelungen

Rekryterare
Magelungen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 oktober 2017
Stängs
den 25 november 2017
Kontakta
Emma Levin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsekonom till Magelungen

Magelungen är ett idéburet, innovativt och medarbetarägt aktiebolag, ett företag i ständig förändring och tillväxt. Företaget vill bidra till samhällsnytta och innovationskraft inom behandling, skola och förändringsarbete.

Magelungen söker nu en erfaren och initiativrik Redovisningsekonom. Du kommer att tillhöra ekonomienheten som idag består av 9 medarbetare, som ansvarar för administration och rapportering inom ekonomi, personal, lokal och utbildningsservice till koncernens 5 aktiebolag, ca 400 medarbetare och 50 chefer samt 30st enheter geografiskt utspridda från Gävle till Helsingborg.

Arbetsuppgifter
I rollen som Redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:

  • Leda den operativa organisationens redovisning och ekonomistyrning
  • Ansvara för budget – och prognosprocess
  • Analysera resultat och identifiera utvecklingsbehov

Du kommer att ansvara för boksluts-, budget och prognosprocess, uppföljning och analys, rådgivning och ekonomisupport. I rollen ingår även att ansvara för årsredovisning och koncernredovisning. Du kommer att säkerställa kvalité i redovisning genom att kontinuerligt utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner och dokumentation.

Lämplig bakgrund
För att lyckas i rollen tror vi att du har gedigna kunskaper inom ekonomi med inriktning mot redovisning. För att kunna leda den operativa organisationens redovisning och ekonomistyrning tror vi att du behöver minst 5 år erfarenhet som redovisningsekonom. Gärna från ett medelstort företag. Vidare har du gedigna kunskaper och erfarenhet av bokslutsarbete och upprättande av årsredovisning. Goda kunskaper i MS Office och framförallt i Excel är en självklarhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från affärssystemet Visma, något analysverktyg, projektledning av IT projekt, t ex av implementering av IT stödsystem, moduler.

Som person ser vi att du är drivande, ansvarstagande, noggrann och prestigelös. Hjälpsamhet är viktigt och du måste även kunna arbeta med uppgifter som är utanför din arbetsbeskrivning.

Magelungens Omsättningen är idag 350Msek och de senaste årens genomsnittliga tillväxttakt om 15 % per år väntas fortsätta. Detta kommer att ställa fortsatta krav på att ekonomienheten utvecklas i samma takt både vad gäller bemanning och arbetssätt.

Övrigt
I den här direktrekryteringen till Magelungen hjälper vi på SW dem att hitta deras nya Redovisningsekonom. Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan direkt- antingen via vårt system och knappen nedan eller genom att maila din ansökan till emma.levin@sw.se

Tjänsten är tänkt att starta omgående och kunden tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt tid. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Levin, 076 647 16 65.

SW är ett nischat bolag, specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet inom tjänstemannasektorn. Vårt engagemang definieras av kreativitet, nyfikenhet och ett mänskligt fokus. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi/finans, kundservice, kontor/administration, HR, försäljning/marknad, IT och teknik.

Läs mer på www.sw.se och gilla oss på Facebook!

Liknande jobb

Liknande jobb