Rektor till Göteborgs Högre Samskola

Plats
Göteborg
Annonserat
den 30 november 2017
Stängs
den 10 januari 2018
Kontakta
Gunilla Thulin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du leda en av Sveriges bästa skolor in i framtiden?
Som rektor ska du leda, samordna och utveckla Lilla och Stora skolan i enlighet med Samskolans värdegrund och vision. Du ansvarar för Samskolans pedagogiska utvecklingsarbete som bygger på vetenskaplig grund. Arbetet utförs tillsammans med Samskolans ledningsgrupp och de 200 medarbetarna. Du samarbetar nära elevråden och föräldraföreningen och rapporterar till Samskolans styrelse.

Du har goda ledaregenskaper, ett engagemang för skolutveckling och du vill förädla en i grunden väl fungerande skola. Du har en förmåga att skapa goda och varaktiga relationer inom skolan och gentemot externa intressenter. Som person är du nyfiken och kommunikativ, trygg i dig själv och har en hög arbetskapacitet och god administrativ förmåga. Du har ett prestigelöst och professionellt förhållningssätt och ditt ledarskap präglas av lyhördhet, förtroende och tydlighet.

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att leda en pedagogisk verksamhet och som nu vill ta dig an ett långsiktigt ansvar som Samskolans rektor. Vi ser helst att du har genomgått rektorsprogrammet och har erfarenhet av Montessoripedagogik. Det är en fördel om du har erfarenheter från en större skola och av internationellt samarbete.

Göteborgs Högre Samskola grundades 1901 kring en tydlig värdegrund. Skolan präglas idag av sin långa tradition men strävar samtidigt mot förnyelse och att utbilda barn och ungdomar med de förmågor som krävs för att ta sig an framtidens utmaningar. Samskolan är en fristående skola med 1600 elever från förskola till gymnasium som drivs i stiftelseform utan vinstsyfte. Samskolan består av Lilla och Stora skolan, belägna i två olika stadsdelar i centrala Göteborg. Läs mer på samskolan.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 10 januari. Om du har frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-49 99 00 eller Karin Wallin 0763-40 14 60.

Liknande jobb

Liknande jobb