Finance Manager / Controller till snabbväxande Dooer

Rekryterare
Dooer
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 oktober 2017
Stängs
den 25 november 2017
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Finance Manager / Controller till Dooer, tech-bolaget som utvecklar världens första artificiella intelligens som läser, förstår och sköter bokföring. Dooer är ett snabbväxande bolag och du kommer i denna roll att få vara med på en spännande resa där du kommer att ansvara för att forma Dooers interna ekonomifunktion, och i takt med att bolaget växer kommer även din roll samt dina arbetsuppgifter att förändras. Till denna tjänst söker vi därför en resultatdriven person med goda kunskaper inom redovisning och controlling, samt erfarenhet från en utmanande roll. Rollen innebär många kontaktytor och vi söker därför en person som vill ta sig an en spännande roll i en dynamisk och snabbväxande organisation. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Aktivt arbeta med bolagets interna budgetering och forecasting
  • Säkerställa och analysera koncernens ekonomi samt arbeta med kostnadsoptimering
  • Ta en aktiv roll i arbetet med verksamhetens affärsutveckling och utvecklandet av strukturer och processer för ditt ansvarsområde
  • Vara delaktig i arbetet kring nyemissioner tillsammans med bolagets ledning
  • Självständigt planera och driva arbetet med bolagets årsredovisning och bokslut
  • Driva arbetet kring upprättandet av nya dotterbolag för koncernen både i Sverige samt internationellt
  • Övergripande ansvar för bolagets interna löpande bokföring och redovisning

Erfarenhet
Till denna roll söker vi en person med 2–4 års erfarenhet av arbete som controller, finance manager eller arbete av liknande arbetsuppgifter. Du har gedigna kunskaper inom controlling och redovisning eller revision, samt erfarenhet av att leda och genomföra framgångsrika projekt med stor frihet, företrädesvis med eget budgetansvar. Det är meriterande om du skött mindre koncernstrukturer eller hanterat ekonomin i bolag med arbetskraft som är stationerad utomlands. Vidare har du mycket goda erfarenheter i Excel och uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Vi ser också gärna att du har ett allmänt teknikintresse.

Personliga egenskaper
Vi letar efter en driven och produktiv person som jobbar resultatdrivet och självgående. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, system och miljöer, och tar kontroll för att se till att saker och ting blir gjorda. Vidare har du en ödmjuk framtoning och förstår vad det innebär att arbeta på ett mindre bolag där arbetsuppgifterna kan variera. Som en central person i bolaget har du också en förmåga och intresse för att utveckla processer och strukturer för att ständigt förbättra ditt arbetssätt.

Dooer
Dooer grundades med ambitionen att revolutionera redovisningsbranschen genom att skapa banbrytande, AI-baserade tjänster och program. Kunderna består främst av små och medelstora företag. Företaget grundades 2015 och har sitt säte i centrala Stockholm. Dooer är Sam Nurmis nya storsatsning. Han har tidigare grundat och byggt upp de båda varumärkena Loopia och Pingdom. Loopia är idag Sveriges största webbhotell, och med sina drygt 700 000 kunder är Pingdom världens största företag inom upptids- och prestandaövervakning. Under 2016 blev Dooer framröstat till årets Startup Launch of the Year.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2191. Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb