Controller till Greenfood i Helsingborg

Rekryterare
Greenfood
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 26 oktober 2017
Stängs
den 25 november 2017
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controller till Greenfood i Helsingborg

Greenfood är ett innovativt framgångsrikt företag inom livsmedelsbranschen som nu söker en controller till sitt nya affärsområde Food Solutions. Affärsområdet skapades under 2017 och har en stor potential för tillväxt de kommande åren. De flesta kunderna finns inom dagligvaruhandeln och convenience sektorn. Tjänsten kommer att rapportera till affärsområdesansvarig men funktionellt även rapportera till Group CFO. 

Arbetsbeskrivning
Greenfood söker en controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av affären och interna arbetssätt. Du kommer att arbeta med att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att vara en viktig diskussionspartner till såväl affärsområdesansvarig som till övriga kollegor inom affärsområdet Food Solutions. Vidare kommer du även att ha ett tätt samarbete med controllers för övriga affärsområden samt ekonomiavdelningen för Greenfood. Då bolagen inom Food Solutions finns på flera orter kommer resor i tjänsten att förekomma regelbundet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och jämförelse mot budget
  • Uppföljning av projekt
  • Kalkylarbete för nya och befintliga produkter
  • Delaktig i förvärvsanalyser och integrationsprojekt
  • Implementering och utveckling av affärssystemet (Microsoft Dynamics NAV)
  • Ad hoc analyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du har ca 5 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning och controlling. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV eller QlikView / Qlik Sense.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling. 

Om Företaget
Greenfood är den största fristående aktören inom frukt och grönsaker i Norden.
 Greenfood-gruppen etablerades 2015 genom en kombination av Picadeli och STC Greenfood. Gruppen har en omsättning om SEK 4,2 miljarder, cirka 750 anställda och huvudkontor i Helsingborg. På en växande marknad för hälsosamma matalternativ är Greenfood med sina starka etablerade koncept väl positionerat för fortsatt utrullning och ytterligare tillväxt i både Norden och internationellt. Gruppen omfattar nu alla steg i värdekedjan för frukt och grönsaker, från bonden till människors vardagsliv, och består av Picadeli, Fresh Cut, Food Solutions och Fresh Produce.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Greenfood med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Liknande jobb

Liknande jobb