Varumärkeschef till SCA

Rekryterare
SCA
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 26 oktober 2017
Stängs
den 19 november 2017
Kontakta
Karin Teljstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SCA annonsbild
SCA
Sedan juni 2017 är SCA ett självständigt börsnoterat skogsbolag med huvudkontor i Sundsvall. Med 2,6 miljoner hektar skog i norra Sverige är vi Europas största privata skogsägare. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Våra erbjudanden sträcker sig från papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och fram till effektiva transportlösningar. 
SCAs kommunikationsstab ska nu hantera alla de uppgifter och utmaningar som följer av att SCA är ett stort industriföretag på globala marknader, ett börsnoterat företag med en bred ägarkrets, en stor arbetsgivare och en viktig del av samhället i de regioner där vi verkar.

Varumärkeschef till SCA
SCA förstärker nu avdelningen för koncernkommunikation med en varumärkeschef. Vi söker en stark varumärkeskommunikatör med gedigen erfarenhet från både traditionella och digitala kanaler. I rollen som varumärkeschef kommer du att ha en aktiv roll på en förändringsresa, där din drivkraft och kompetens kommer att göra skillnad. 

Varumärkeschefen har ansvar för mål, strategi, planer och uppföljning av arbetet med koncernvarumärket, varumärkesportföljen och den digitala närvaron. Du är med och bygger något helt nytt tillsammans med kollegor inom koncernkommunikation, IT, marknadskommunikatörer samt marknadscheferna inom de olika affärsområdena. 

Du leder arbetet med att utveckla vår varumärkeskommunikation och ska trygga bolagets visuella identitet och tonalitet. Arbetet omfattar även omvärldsbevakning och analys, för att kunna utveckla varumärket i form av såväl innehåll som kanaler.

Vem är du?
Den vi söker har sannolikt minst fem års dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt arbeta med varumärkeskommunikation och mycket god erfarenhet av transformering och digital utveckling. Att ha arbetat med förändringsprocesser i en större organisation, med erfarenhet av både direkt och indirekt ledarskap är värdefullt.

För att lyckas med detta arbete krävs ett analytiskt tänkande och strategisk höjd i kombination med vilja och förmåga att arbeta med operativa frågor som utvecklar varumärket i rätt riktning. En annan framgångsfaktor är en förmåga att naturligt skapa relationer och etablera förtroende både i och utanför bolaget. Du är lyhörd och har respekt för både individers och organisationens behov samt är kreativt lösningsorienterad. 

Våra kunder och marknader finns över hela världen, så du bör ha erfarenhet av att arbeta i en internationell organisation. Du behärskar engelska i tal och skrift. SCA lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen, att din personlighet och ditt beteende samspelar med bolagets kärnvärden som är respekt, högklassighet och ansvar.

Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerade, varierande och händelserik. Du kommer att arbeta i ett team med kollegor som är engagerade och har hög kompetens inom sina områden. Placeringsort är SCAs huvudkontor i Sundsvall.

Välkommen med din ansökan!

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Om du vill ha mer information, kontakta Karin Teljstedt karin.teljstedt@bohmans.com / +46 (0) 723 35 14 70 eller Erik Haglöf på Bohmans Nätverk erik.haglof@bohmans.com / +46 (0) 708 44 11 60. 

Fackliga kontaktpersoner hos SCA för Unionen är Maria Jonsson maria.jonsson@sca.com / +46 60-19 30 19 och för Akademikerföreningen Martin Holmvall martin.holmvall@sca.com / + 46 60-19 30 30.