Analytiker som vill vara med och bidra till finansiell stabilitet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2017
Stängs
den 20 november 2017
Ref:
928
Kontakta
Johan Berg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Finansiell stabilitet arbetar du med analys av finansiella stabilitetsrisker och policyfrågor ur ett systemperspektiv. Du deltar i, och är med och utvecklar, analysen av den finansiella stabiliteten samt arbetet med att identifiera och motverka eventuella sårbarheter eller obalanser i det finansiella systemet. Avdelningen tillhör staben Ekonomisk analys och ditt arbete innebär tätt samarbete med olika delar av FI:s verksamhet, såväl som med andra medarbetare på staben, vilket ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte.

Vi söker två medarbetare. Den ena rollen kommer att ha fokus på att leda och driva analysprojekt kring finansiella stabilitetsrisker och policyfrågor med inriktning mot kapitalmarknaderna. Den andra rollen kommer att innebära arbete inom ett brett sakområde. Arbetsuppgifterna består främst i att bidra till rapporter och analyser inom olika sakfrågor utifrån avdelningens ansvar, samt omvärldsbevakning.

För rollen med inriktning mot kapitalmarknaderna söker vi dig med flerårig erfarenhet av analytiskt arbete inom finansområdet. Du har en god förståelse för det finansiella systemet, framförallt ur ett praktiskt perspektiv. Erfarenhet av handel på finansiella marknader, exempelvis från treasury- eller marketsfunktion, och kunskap om kapitalmarknadernas funktionssätt, infrastruktur och regelverk är meriterande.

För den andra rollen söker vi dig med några års erfarenhet av analytiskt arbete och som har en god allmän kunskap om det finansiella systemet.

Gemensamt för de båda rollerna är krav på relevant akademisk examen, på minst magistersnivå, inom nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Arbetet förutsätter även att du är van att kommunicera dina resultat och slutsatser i skrift. Erfarenhet av internationellt arbete är också meriterande.

Som person är du självgående, strukturerad och initiativtagande. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete. Arbetet på FI förutsätter ett analytiskt förhållningssätt, hög integritet och att du är en god skribent som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Johan Berg på 08-408 984 74.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 november 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb