DIBS söker driven och affärsinriktad bolagsjurist

Rekryterare
DIBS
Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 oktober 2017
Stängs
den 30 november 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en driven och affärsinriktad bolagsjurist till DIBS. Du är bolagets enda jurist i Sverige men kommer tillhöra legal inom Nets med sammanlagt ca 25 jurister i Danmark, Norge, Finland och Sverige. Du är placerad i DIBS fina och moderna lokaler i centrala Stockholm och rapporterar till Head of Commercial Law SE, Legal & Compliance på Nets som sitter på Nets kontor i Hammarby Sjöstad.

Arbetsbeskrivning
Som DIBS enda jurist i Sverige har du en bred roll där du stöttar både verksamhet och ledning med såväl legala som regulatoriska frågor. En stor del av arbetet består i att bistå sälj med förhandling av större kundavtal, men även avtalsförhandlingar med partners och leverantörer. Du deltar också i bolagets produktutveckling från ett juridiskt perspektiv. Du jobbar alltså mot såväl försäljnings- som produktsidan och förväntas delta aktivt i affärerna. Utöver detta kommer du bistå verksamheten med råd avseende bland annat GDPR, AML, PSD2, lagen om betaltjänster, policyarbete, rapporteringskrav, riskbedömningar, bolagsrättsliga frågor samt tillsynsfrågor i relation till Finansinspektionen. Du kommer också vid behov, tillsammans med Nets Head of Commercial Law SE, stötta upp vad gäller juridisk support till Nets i Sverige.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och minst 5 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med fokus på avtal, IT och finans och ett särskilt intresse för och kunskap om e-handel eller andra betaltjänster. Har du dessutom erfarenhet från verksamhet som står under Finansinspektionens tillsyn är det meriterande. Du är van att arbeta självständigt, du är en duktig jurist med förhandlingsvana och du är van att ta ansvar. Som jurist är du affärsmässig och pragmatisk. Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att arbeta strukturerat och också kunna prioritera. Som person tycker du om högt tempo, du kan hantera en mängd olika frågor samtidigt och du är engagerad, positiv och driven. Du är kommunikativ och har lätt att etablera relationer.

Du erbjuds
Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll på ett av de ledande bolagen inom e-handel och betaltjänster. Marknaden för betaltjänster är under mycket stark tillväxt och och förändring och du ges en unik möjlighet att vara med på denna resa. Företaget präglas av en härlig stämning och högt i tak, med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan personalen.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar DIBS med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om företaget
DIBS erbjuder Nordens bredaste utbud av enkla och säkra betalningslösningar på nätet. Vi startade 1998 och var då pionjärer inom betalningar på nätet – idag är vi ledande i Norden. Vi var först med att nå en miljard transaktioner och har idag över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Varje år väljer 2 500 nya nätbutiker vår lösning. Våra 120 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge arbetar för att göra det enkelt att ta betalt på nätet. DIBS är en del av Nets-koncernen, som är ett av Nordeuropas ledande företag för betalningslösningar, informationstjänster och digitala säkerhetslösningar, med ett av de mest omfattande och innovativa produktsortimenten i Europa. Nets har drygt 2 500 anställda, varav ca 150 i Sverige. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn och vi har kompetens- och försäljningscenter i Oslo, Stockholm, Helsingfors och Tallinn.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Liknande jobb

Liknande jobb