Key Account Manager med ledarefarenhet till ISS

Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 oktober 2017
Stängs
den 30 november 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Vi på ISS vet att våra medarbetare är förutsättningen för att vi ska nå vår vision, vilken är att bli världens främsta serviceorganisation. En grundläggande del i arbetet mot visionen är att säkerställa och skapa förutsättningar för Säker arbetsplats och Friska medarbetare.

ISS Facility Services söker en erfaren verksamhetsledare med känsla för affärer

Till ett av våra absolut största kundkontrakt, Vattenfall, söker vi nu en Key Account Manager (KAM). Är du en erfaren operativ verksamhetsledare med känsla för affärer som liksom vi, känner passion för kunder och service har vi rätt jobb för dig!

ISS vision är att vara ”The worlds greatest service organization”. Det är en ambitiös målsättning satt av en målmedveten organisation. På ISS sätter vi service i första rummet och strävar ständigt efter att bli ännu bättre och förstå vår kunds behov.

Rollen som Key Account Manager vid ISS
Att jobba som Key Account Manager hos oss innebär fullt ansvar för den dagliga operativa verksamheten och de tjänster vi levererar inom ramen för våra större kundkontrakt. Key Account Manager bär det fulla budget och resultatansvaret för kontraktet och är ytterst ansvarig för ledningen av de professionella medarbetare som gör kontraktet till en succé.

Key Account Managers ansvarsområden är;

  • Att ta överordnat kommersiellt ansvar för kontraktet.
  • Att möta högt ställda krav på kundnöjdhet, lönsamhet och utveckling.
  • Att genom en nära dialog med kunden bygga partnerskap.
  • Att säkra kvalitetsnivån i leveransen.
  • Att verka som ledare och förebild för kontraktets medarbetare.

Generell profil och formella krav på rollen

  • Gedigen erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning.
  • Erfarenhet som operativ chef och ledare, även som chef över chef.
  • Erfarenhet av kärnkraft, industriellt underhåll, kraft, outsourcing och/eller facility services är starkt meriterande.
  • Universitetsutbildning, gärna civilekonom/civilingenjör eller motsvarande.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper vi värdesätter inom ISS är; affärsmässighet, driv och intresse för tjänsteutveckling tillsammans med kunden. Du är dessutom nyfiken, kreativ och ser utvecklingsmöjligheter i det mesta. Du älskar service och människor och har ett öga för både detaljer och helhet. Du är van vid ett globalt bolags strukturer, processer och administration.

Som ledare har du förmåga att peka ut riktning, engagera och entusiasmera. Du jobba coachande och nära dina skickliga och erfarna medarbetare. Du är bra på att kommunicera, både på svenska och engelska.

Givetvis är du van vid att skapa och utveckla relationer på C-nivå men kan även på ett naturligt sätt kommunicera med alla delar av organisationen.

Om kontraktet
Som Key Account Manager bär du det fulla ansvaret för ISS tjänsteleverans till kunden Vattenfall. Det innebär att du tillsammans med ditt team av underställda chefer och kvalificerade medarbetare operativt leder den dagliga verksamheten på drygt 50 platser runtom i landet. Kontraktet sysselsätter ca 250 heltidsanställda och vid behov ytterligare ca 150 visstidsanställda. Key Account Manager säkerställer att den goda affärsmässiga relationen till Vattenfall upprätthålls och förstärks. Rollen mäts mot fastställda nyckeltal inom tillväxt, finansiellt resultat samt kund- och medarbetarnöjdhet. Kontraktet är komplext till sitt tjänsteinnehåll, volym, kontaktytor och geografiska omfattning.

Placering och resor och rapportering
Då tjänsten kräver mycket resande är placeringsort av underordnad betydelse. Vi tror däremot att det av uthållighetsskäl är bra om man bor nära någon av de större flygplatserna i landet. För tjänsten krävs körkort för bil. Som KAM Vattenfall ingår du i kontraktsledningen och rapporterar till Account Director Vattenfall.

Vi erbjuder
Som KAM för kontraktet Vattenfall erbjuds du en prestigefull position inom en global outsourcingkoncern i världsklass. Uppdraget medför mycket goda karriärmöjligheter för rätt person.

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Constatera Search & Interim AB. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Peter Palmqvist 070-570 82 82. Ansök snarast, dock senast 17 november, genom annonsen på www.constatera.se eller genom att maila ditt CV och ett ansökningsbrev. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb