Ekonomichef till Libro Fashion Works

Plats
Göteborg
Annonserat
den 31 oktober 2017
Stängs
den 30 november 2017
Ref:
2329
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en affärsnära och verksamhetsintresserad Ekonomichef till Libro Fashion Works kontor i Västra Frölunda.

Tjänsten
Som Ekonomichef deltar du i företagets ledningsgrupp och ansvarar för ekonomisk rapportering till VD och styrelse. I din roll ingår budget- och prognosarbete, kassaflödesanalys och nyckeltalsberäkning. Du får möjligheten att vara med och bygga upp rutiner och växa med bolaget. Rollen innefattar strategiska controller inslag i form av analys av bland annat företagets produkt- och kundmix. I dagsläget sköts viss löpande redovisning och löner externt men ekonomichefen ansvarar för upprättande av bokslut. Vidare arbetsuppgifter:
• Årsbokslut och upprättande av årsredovisning
• Månatlig framtagning och analys av resultat- och balansräkning
• Leda arbetet av en person som arbetar med reskontrahantering
• Inkomstdeklaration
• Delaktig och drivande i ekonomiprojekt 
• Ansvara för frågor gällande redovisning, skatt och moms, processer och finansiella system

Profil:
Du har relevant ekonomisk utbildning och minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning, kombinerat med en hög känsla för ekonomisk styrning och analys. Du har erfarenhet av att presentera och förklara siffror för dina kollegor och kan kommunicera på både svenska och engelska. Erfarenhet av systemen Jeeves och Qlikview är meriterande.

Du är noggrann, självgående och lösningsorienterad. I ditt sätt är du analytisk, verksamhetsinriktad och nyfiken på affären. Du har mycket energi och drivs av att vara involverad i verksamheten, även i frågor som inte rör ekonomi.

Företagspresentation:
Libro Fashion Works AB har genom åren framgångsrikt utvecklat sin position som ett ledande design-och produktionsföretag inom fashion/sport bags och barnväskor. Vår organisation är uppbyggd med följande områden: design, produktion och distribution på så väl vår hemmamarknad som export via distributörer. Libro Fashion Works har licensen för Björn Borg Bags globalt och utvecklar även väskor inom barnsegmentet med varumärken som Pick & Pack, Pippi Långstrump och Disney. Vi driver även framgångsrikt olika private label-projekt för externa företag.
Huvudkontoret för Libro Fashion Works AB ligger i Västra Frölunda med kontor/showroom i Stockholm. Libro Fashion Works har 9 anställda och omsätter ca 60 MSEK. Läs mer om företagets produkter på http://librofashionworks.se/.

Libro Fashion Works ingår i affärsområdet Vätterledens Handel och Industri som är en del av det familjeägda industrikonglomeratet Vätterledens Invest AB. Idag omsätter VIAB totalt cirka 1,7 miljarder kronor. Läs mer om företaget på http://www.viab.se/#home.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader: hbader@contaplus.se 0709 856 337
Mattias Larrieu: mlarrieu@contaplus.se 0734 166 016

Liknande jobb

Liknande jobb