Säljinriktad VD till Esska

Rekryterare
Esska
Plats
Lidköping
Annonserat
den 2 november 2017
Stängs
den 26 november 2017
Kontakta
Eva Andersson Jensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till rollen som VD för Esska söker vi en person med gedigen erfarenhet inom strategisk och operativ försäljning från verksamhet med fokus på dagligvaru- och fackhandel, gärna inom barnsegmentet. Målet är att öka försäljningen på nya såväl som på befintliga marknader. Ett annat utvecklingsområde är att stärka och bygga upp Esskas varumärke genom vision, mission och en mycket tydlig affärsidé. Att modernisera kommunikationsstrategin och utveckla digitala och sociala kanaler samt nya plattformar är ett viktigt arbete för bolagets framtid.

Ansvar och uppgifter:

  • Totalansvar för verksamheten med produktion, produktutveckling, försäljning samt personal
  • Ökad exportförsäljning och internationella kontakter
  • Driva turn around för koncept- och produktutveckling
  • Leda den fortsatta organisationsutvecklingen
  • Utveckla Esskas koncept och erbjudande för B2B och B2C

En lämplig bakgrund är en ledande kommersiell position med resultatansvar och erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp. Du har tidigare erfarenhet av varumärkesbyggande och utveckling av koncept/produkter. Gedigen erfarenhet från detalj- eller dagligvaruhandeln är en förutsättning och det är en stor fördel om du har arbetat i producerande bolag.

Som ledare är du en inspirerande kommunikatör med stark resultatinriktning och analytisk förmåga. Med affärsorientering och förändringsfokus kan du här vara med om att expandera och utveckla ett anrikt svenskt familjeföretag med egen produktionsanläggning i Lidköping på den internationella marknaden.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 26 november. Vid frågor kontakta Eva Andersson Jensen 0763-38 80 03 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Om företaget
Esska har varit marknadsledande inom baby i Sverige under många år och revolutionerade marknaden genom att, som första bolag i världen, använda silikon i nappar och dinappar till flaskorna. Större delen av tillverkningen sker i Sverige med en nyanskaffad hypermodern produktionsanläggning. Huvudkontor och fabrik, med ett 20-tal anställda, ligger i Lidköping och bolaget exporterar bland annat till Europa och USA. Läs mer på esska.nu