Key Account Manager Sverige, Danmark, Norge

Rekryterare
RPC bpi
Plats
Sverige
Annonserat
den 3 november 2017
Stängs
den 23 november 2017
Ref:
SE-12632
Kontakta
Louise Dellström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Key Account Manager för RPC bpi:s jordbrukssegment för förpackningar ansvarar du för försäljning mot de stora grossisterna i Norden genom att supportera dem med marknadsföring, strategiskt tänk, tekniskt kunnande och ett starkt service-driv.

Position
För att lyckas
gäller det att arbeta tätt tillsammans med kunderna och deras behov för att hjälpa dem i deras affärer mot återförsäljarledet. Du supporterar dem med tekniskt kunnande, tänker med i deras strategi, förser dem med utbildning, sälj- och marknadsföringsmaterial och är mån om att den service du ger överträffar deras förväntningar.

Som person är du en nyfiken typ och har konstant ett öra mot marknaden för att upptäcka nya affärsmöjligheter. Du skaffar insikter från kunder som investerar i nya jordbruksmaskiner och håller samtidigt en nära dialog med försäljningschefen och europeiska kollegor för att fastställa pris- och distributionsplaner. Det gäller att samordna och optimera potentiella synergier mellan bpi Agriculture, kunderna och deras återförsäljare och anpassa den marknadsföring, FoU, servicekvalitet och fälttestning som krävs för att optimera försäljningen. Det är du som är länken mellan RPI-BPI:s erbjudande om högkvalitativa förpackningsprodukter och kunderna på den nordiska marknaden.

Som Key Account Manager rapporterar du till Säljchef bpi Agriculture och sätter tillammans med denne säljstrategin för regionen. Du har även ansvar för att omsätta strategin i konkreta kommersiella mål och aktiviteter.

Tjänsten som Key Account Manager innebär resande inom regionen (ca 50% av tiden). Du kan ha kontoret där det passar dig bäst, men det är en fördel om du är placerad där det logistiskt är lätt att ta sig dit kunderna finns. För att kunna skapa de resultat som krävs behärskar du både engelska och svenska i tal och skrift. Du bör även ha en akademisk utbildning. Helst med någon teknisk / ingenjörsinriktning för att på bästa sätt kunna möta kundernas behov av teknisk vägledning och stöd. Du bör ha ca 3-5 års säljerfarenhet och viss erfarenhet av förhandling.

Låter det intressant? Vänligen skicka din ansökan med personligt brev och CV via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12632) senast den 23:e november 2017. Frågor besvaras gärna av Louise Dellström på Mercuri Urval, tel 46 (0)8 506 450 20.

Om företaget
RPC bpi är sedan 2016 en del av British RPC Group. RPC Group är en global aktör inom produktdesign och teknik, specialiserat på tillverkning av förpackningar. Gruppen sysselsätter över 22.000 personer på 160 kontor och 28 innovationscenter i mer än 40 länder.

RPC bpi är en viktig global leverantör av kvalitativa polyetenfolier och är en av de största europeiska tillverkarna av förpackningar för (petro)kemisk industri, bygg- och isolerings-, närings- och jordbruksindustrin.

En viktig filosofi för bolaget är att kvalitet och respekt för miljön är en förutsättning för tillväxt. (ISO 9001-, ISO 14001-, OHSAS 18001-en, FSSC 22000).

Bpi Agriculture har verksamhet i Belgien (Zele), Storbritannien (Leominster en Ardeer) och Kanada och fokuserar på kvalitativa produkter för en professionell, internationell kundbas inom främst jordbrukssegmentet som representerar mer än 50 nationer.

Läs gärna mer på: www.rpc-bpi.com

Liknande jobb

Liknande jobb