IS/IT-Chef - Suzuki Garphyttan AB

Plats
Garphyttan / Örebro
Annonserat
den 7 november 2017
Stängs
den 19 november 2017
Ref:
SE-12185
Kontakta
Carl Pauly
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Suzuki Garphyttan, en världsledande tillverkare av avancerad fjädertråd, söker nu en IS/IT-Chef med stor möjlighet till påverkan. Vi söker dig som drivs av uppdraget att leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn och engagemang.

Som IS/IT-Chef har du ett koncernövergripande ansvar för IS/IT innefattande områdena Business Systems, IT-infrastruktur och MES. Till din hjälp har du huvudansvariga för respektive område som tillsammans med dig ansvarar för att utveckla strategiplan för respektive område samt implementera och driva dagligt arbete och koncernövergripande projekt.

Som IS/IT-Chef har du ett ansvar att driva frågor på en global nivå och förväntas att utveckla och driva ett IS/IT-forum med årliga träffar inom koncernen samt att kontinuerligt vara ute och besöka koncernens siter. Vidare har IS/IT-Chef ansvar för att utveckla IT-management så att lednings- och verksamhetsstyrningsprocesser säkerställer att drift och utveckling sker på ett kvalitetssäkrat sätt.

Du förväntas vara en proaktiv rådgivare till samtliga funktioner inom koncernen och ingår i ledningsgruppen för siten i Garphyttan. Rollen innefattar ett totalt personalansvar för fem medarbetare samt ett mindre antal externa konsulter. Du har ett övergripande budgetansvar för hela IS/IT-funktionen och rapporterar dels till koncernens CFO och dels till Sitemanager Garphyttan.

För att trivas i rollen bedömer vi att du har erfarenhet från en liknande roll, gärna i en internationell organisation, i kombination med en relevant utbildningsbakgrund inom IS/IT. Du har förmågan att leda din organisation mot uppsatta mål och du är en kommunikativ relationsbyggare som har förståelse för samarbetet både i den egna gruppen och en större internationell organisation. Ditt ledarskap präglas av tydlighet och inspiration och motiverar till goda resultat med fokus på verksamhetens bästa. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Låter det som en intressant möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12185). Vi önskar din ansökan senast den 19 november. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Carl Pauly, 019-19 68 06 och Nicklas Jungander, 019 – 19 68 05.

Om företaget
Suzuki Garphyttan AB är en del av japanska till Nippon Steel & Sumikin SG Wire Co., Ltd. Group. Tillsammans är man världens största producent av avancerad fjädertråd, främst till bilbranschen med en världsmarknadsandel på över 40 % på ventilfjädertråd. Suzuki Garphyttan tillverkar trådprodukter i fyra tillverkningsenheter; den största finns i Sverige (Garphyttan), de övriga i USA, England, Kina, Mexiko samt säljkontor i Tyskland. Suzuki Garphyttan är framgångsrika på nischprodukter mot bilindustrin såsom ventilfjädertråd, rostfri tråd till injektionspumpar för dieselmotorer samt platt och profilerad tråd. Globalt har Suzuki Garphyttan en omsättning på ca 1,8 miljarder kronor och totalt ca 550 medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb