Business Controller till Siemens Financial Services

Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 9 november 2017
Stängs
den 8 december 2017
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till det nordiska huvudkontoret i Solna rekryterar vi nu en analytisk Controller. Du blir en viktig del i vidareutvecklingen av rutiner och processer kring ekonomistyrning, uppföljning samt lönsamhetsfrågor för verksamheten. Siemens Financial Services är under utveckling vilket ställer krav på proaktivitet, flexibilitet samt mycket hög analytisk förmåga.

Vem är du?

 • Du har ca 2-3 års arbetslivserfarenhet efter din examen och söker en tjänst med många och breda kontaktytor i en dynamisk och föränderlig miljö.
 • Du har ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt och trivs i en internationell organisation där du får vara verksamhetens finansiella part.
 • Du har erfarenhet från liknande tjänster alternativt från Big-4  
 • Du har mycket goda kunskaper i Excel samt PowerPoint och din Svenska och Engelska är felfri.
 • Tidigare erfarenhet från Hyperion och SAP är meriterande men inget krav.

Utmaningen

 • Assistera i budget- och prognosarbete samt rapportering
 • Bidra till beslutsprocessen genom olika typer av ekonomiska analyser
 • Månadsbokslut- säkerställa att resultatet blir rättvisande samt följa upp avvikelser
 • Intern rapportering, uppföljning och analys av resultat och nyckeltal med ansvariga chefer
 • Utveckla och förbättra företagets finansiella processer.
 • Tjänsten ingår i en Controllergrupp och rapporterar till Nordisk Controllerchef

Om Siemens Financial Services
Vi är ca 170 medarbetare och bedriver verksamheten från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Oslo och Umeå. Vi skapar moderna, flexibla och kundanpassade finansieringslösningar för våra samarbetspartners och kunder som bidrar till deras tillväxt och effektivitet.

Siemens Financial Services AB är ett auktoriserat kreditmarknadsbolag under tillsyn av Finansinspektionen vilket ställer höga krav på styrning, kontroll och rapportering av verksamheten. Verksamhet har höga utmaningar och krav på finansiell rapportering internt inom bolaget och inom Siemenskoncernen

Om Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. Vi är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter.

Du blir del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i en internationell miljö med spännande utmaningar. Vår framgång skapas av våra innovativa och duktiga medarbetare där deras nyfikenhet och professionella kompetenser skapar ny kunskap och hjälper till med att hitta svar på världens svåraste frågor.

Vi har en uttalad och väl etablerad policy för mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på våra utmaningar.

Kontaktperson
Lisa Aspsäter
Rekryteringskonsult
lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb