Riksgälden söker Analytiker med kommunikationsinriktning

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 november 2017
Stängs
den 24 november 2017
Ref:
2017/1094
Kontakta
Magdalena Belin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och påverka hur staten finansierar sin verksamhet?

Avdelningen Skuldförvaltning ansvarar för att finansiera statens budgetunderskott. Det gör vi genom att ge ut statsobligationer och andra värdepapper. På avdelningen arbetar 21 personer fördelade på två enheter: Analys- och utvecklingsenheten samt Upplånings­enheten. Analys- och utvecklingsenheten ansvarar för att analysera hur statsskulden ska förvaltas och för att utveckla beslutsstöd till den operativa verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att hålla ihop och utveckla de rapporter som avdelningen tar fram. Rapporterna omfattar bland annat

  • förslag till hur regeringens riktlinjer för skuldförvaltningen ska utformas
  • prognoser för i vilka instrument och på vilka löptider vi ska låna
  • underlag för att utvärdera om vår upplåning har skett till lägsta möjliga kostnad

Du kommer att delta i analysprojekt och bidra till att presentera resultatet både internt och externt. Det som publiceras externt skrivs på både svenska och engelska.

Du förväntas också bidra till att förbättra Riksgäldens kommunikation om verksamheten på hemsidan. Här får du stöd av kollegor både inom avdelningen och på Riksgäldens kommunikationsenhet.

Du får arbeta tillsammans med kompetenta kollegor i spännande projekt. Omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet och du kommer att få tillfälle att träffa kollegor från skuldkontor i andra länder.

Kompetensprofil
Vi söker dig som är en god kommunikatör och vill arbeta med att presentera analyser på ett pedagogiskt sätt. Självklart är du en mycket god skribent på såväl svenska som engelska. Du är en drivande, strukturerad och resultatinriktad lagspelare med känsla för helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Du bör ha några års erfarenhet av kommunikationsinriktat arbete i finansmarknaden. Har du arbetat på myndighet är det meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktinformation
Kontakta Magdalena Belin, chef för analys- och utvecklingsenheten, på telefon 08-613 52 28 om du vill veta mer. Du kan också maila magdalena.belin@riksgalden.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på knappen ’Ansök’ nedan senast den 24 november 2017. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens 2017/1094.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Liknande jobb

Liknande jobb