Vill du leda arbetet med arkiv och registratur på Finansinspektionen?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 26 november 2017
Ref:
934
Kontakta
Tove Friberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som chef på avdelningen Dokumentation leder du arbetet med FI:s arkiv och registratur. Avdelningen utgör navet på FI och skapar en stabil grund för att myndigheten ska kunna genomföra sitt uppdrag att säkra finansiell stabilitet och välfungerande marknader.

Som chef ska du leda, förvalta och utveckla FI:s arkiv och registraturverksamhet. Avdelningen kommer under de kommande åren att vara aktiv inom myndighetens handlingsplan för ökad digitalisering och som chef kommer du att ha en central roll i detta viktiga arbete.

Den dagliga verksamheten består av uppgifter som postöppning, scanning och registrering av inkommande handlingar. Registrering och omfördelning av på FI upprättade handlingar samt utlämnande av allmän handling. Avdelningen hanterar även myndighetsarkivet. FI inleder nu en förstudie kring ett kommande införande av e-arkiv.

Avdelningen är aktiv förvaltare av systemet Platina och avdelningschefen är systemägare. En viktig förvaltningsuppgift är att skapa väl avvägda lösningar mellan informationsrisk och organisatorisk effektivitet.

I rollen som chef kommer du även tillsammans med chefskollegor ha ett centralt ansvar för att driva förändringsprocesser på FI. Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp och bidrar därigenom även till utvecklingen av hela området Administration.

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och erfarenhet av att vara chef. Du har högskoleutbildning med inriktning mot arkiv och dokumentationsvetenskap, gedigen kunskap i arkiv- och offentlighetslagstiftning samt erfarenhet av sekretessbedömningar baserade på OSL och PUL. Har du drivit projekt med inriktning på digitalisering är det meriterande.

Som person är du självgående och strukturerad. Du måste vara noggrann men samtidigt driven och effektiv. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar till ett gott samarbete såväl internt som externt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta områdeschef Tove Friberg på tel. 08-408 980 55.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg/intyg senast den 26 november 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester ingår som en del av processen.

Liknande jobb

Liknande jobb