Human Capital

Koncerncontroller till avdelning Controlling & Reporting hos OKQ8

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 9 december 2017
Ref:
TD/1507
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Human Capital söker nu en driven Koncerncontroller till avdelningen finans inom OKQ8 Scandinavia med placering på huvudkontoret i Stockholm City. Du får en nyckelposition i avdelningen Controlling & Reporting kring att analysera, tolka och kommunicera finansiell information till VD och styrelse inom OKQ8 Scandinavia.

Hos OKQ8 strävar vi efter att ha ett flexibelt arbetsliv – vi arbetar tillsammans för att nå våra mål, det är så vi får de bästa resultaten. Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov. Att ha en sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för vårt välmående. Vi tror även att det gör oss mer effektiva när vi arbetar. Som arbetsgivare vill vi möjliggöra, och uppmuntra till, ett liv där vi kan kombinera familj och en aktiv fritid med arbete och karriär.

Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. Det vill säga, bli bättre på vad du är bra på – men prova även gärna något nytt. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt. OKQ8 har ca 1000 servicestationer i Skandinavien, som tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse.

Din utmaning:
Tjänsten erbjuder dig en spännande och utvecklande miljö inom en avdelning som ansvarar för en mängd komplexa och intressanta frågor relaterade till omvärldsanalys, branschanalys och finansiell analys för som är viktiga inslag för OKQ8 verksamhet.

 • Arbeta med att ta producera styrelsens mötesmaterial samt analysera innehållet så att de håller hög kvalitet
 • Förbereda presentationer på Engelska och Svenska för VD och ledning
 • Analysera och producera konkurrens- och marknadsutvecklingsrapporter för OKQ8 verksamhet för ledningen
 • Ta fram månatliga finansiella rapporter och skriftligt kommunicera de väsentliga händelserna i koncernen till styrelsen
 • Utarbeta budget, analyser samt nyckeltal
 • Ta initiativ och ha en förmåga att hålla ihop ett projekt samt arbeta strukturerat och självständigt.

Din bakgrund:

 • Civilekonom eller motsvarande utbildning med tre till sex års arbetslivserfarenhet inom Controlling, kommunikation och eller Investor relationsarbete.
 • Ha en förmåga att driva projekt och utveckla relationer och kontakter.
 • God förståelse för resultat och balansräkning.
 • Som person är du driven, kommunikativ och med ett brinnande intresse för att utveckla denna funktion.
 • Du är flytande i svenska och engelska språket.

Om vår klient:
OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Koncernen är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Bolagets värderingar är ”öppen och ärlig”, ”kundfokus”, ”kompetens”, ”snabbt och smidigt” och de påverkar de anställdas dagliga arbete.
OKQ8 erbjuder en spännande arbetsplats där vi ständigt arbetar med förändring. Hos oss har du goda möjligheter att utvecklas både i din roll och som person

Din ansökan
Är Du intresserad av att göra karriär inom denna spännande koncern? Sänd då ditt CV med referens TD/1507 till careers@humancapital.se, intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Tobias Danielsson på Human Capital telefon, 08-546 992 60.

Liknande jobb

Liknande jobb