Chef produktionsenhet Nyköping - Trafikverket

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Nyköping
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 4 december 2017
Ref:
SE-12578
Kontakta
Louise Dellström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en chef som ska bygga upp produktionsverksamheten i Nyköping i projekt Ostlänken, som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

Position

Arbetsuppgifter
Att vara produktionsenhetschef i Nyköping är ett tungt chefsuppdrag med ansvar för närmare en tredjedel av Ostlänkens entreprenadvolym. Som enhetschef levererar du resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta. Du ansvarar för att etablera den nya enheten och bygga upp verksamheten som en del i projektets produktionsorganisation och arbetssätt. En stor del av leveranserna utförs av kontrakterade konsulter och entreprenörer. Samverkan med leverantörer och andra externa samarbetsparter är en viktig del i arbetet. Så också mediakontakter.

Du deltar i projektets ledningsarbete och är chef eller uppdragsgivare för ett 70-tal projektmedlemmar. Du kommer ha omfattande leverans och resultatansvar. Du driver ett antal entreprenader, varav flera storleksmässigt uppgår till flera miljarder. Som enhetschef kommer du ha många kontakter inom projektet och med andra organisationer inom och utom Trafikverket, både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
Relevant högskoleexamen 180 HP eller likvärdig. Mångårig erfarenhet från chef- och ledarskap i omfattande/komplexa uppdrag med tydligt resultatansvar. Erfarenhet från att leda i förändring är meriterande. Meriterande är också erfarenhet från beställarroll, anläggningsbranschen och stora projekt eller organisationer.

Som ledare är du tydlig, målinriktad och engagerande. Du vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa. I ditt ledarskap bygger du förtroende och delegerar samt är bra på att bygga relationer och samverka internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är en god kommunikator samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Om du behärskar ytterligare språk är det meriterande.

B-körkort är ett krav.

Ansökan
Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du här via knappen "Ansök" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Att byta jobb internt ger en möjlighet till breddad kompetens, något som Trafikverket strävar efter. För att underlätta den interna rörligheten finns därför möjlighet till dialog om kortare kompetensutveckling för att uppfylla kvalifikationskraven i befattningen. Intern rörlighet bidrar till ökad kreativitet och utveckling för organisationen.

I denna rekrytering (ref. nr: SE-12578) samarbetar vi med Mercuri Urval. Vid frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Louise Dellström, tel. 0708-758 124 alternativt på mail: louise.dellstrom@mercuriurval.com .

Sista ansökningsdag
Din ansökan ska ha inkommit senast 2017-12-04

Om företaget
Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Här är du med och utvecklar samhället för framtiden!

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Mer info om projekt Ostlänken hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/