Juristassistent för arbete inom konsumentskyddsområdet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 1 december 2017
Ref:
935
Kontakta
Anna Cederberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Som juristassistent på avdelningen Marknadsuppföranderätt arbetar du främst med expediering och registrering av ärenden och skrivelser. Du handlägger och bereder ärenden samt uppdaterar Finansinspektionens (FI:s) register. I rollen ingår också utveckling och implementering av arbetsprocesser och rutiner kopplade till ärendehanteringen.

Avdelningen är ansvarig för de rättsliga områden som finns inom konsumentskyddsområdets tillsyn och rollen som juristassistent innebär nära samarbete med kollegor internt och mycket externa kontakter.

Vi söker dig som har minst gymnasieexamen och något års erfarenhet av administrativa uppgifter, gärna inom statlig myndighet. Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av diarieföring och tekniska system för registrering av information är meriterande. Vi ser även gärna att du har en relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis paralegal.

Som person är du strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är även uthållig, självgående samt duktig på att ta initiativ och hitta lösningar. Ditt arbete kännetecknas av en hög servicekänsla och en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Anna Cederberg på 08-4089 8316.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med den 31 augusti 2019, med start omgående.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 1 december 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb