Kvalificerad Redovisningsekonom till DNB Bank ASA, filial Sverige

Rekryterare
DNB Bank ASA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 9 december 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kvalificerad Redovisningsekonom till DNB Bank ASA, filial Sverige

Beskrivning av tjänsten
Ekonomiavdelningen på DNB har ansvar för den interna såväl som externa redovisningen för den svenska verksamheten inom DNB Bank ASA. 

Den interna redovisningen består i att vara ett stöd för verksamheten och att mäta och följa upp verksamheten. Den externa redovisningens främsta syfte är att säkerställa att redovisning sker i enlighet med gällande regelverk och praxis samt att rapportering till myndigheter sker på rätt sätt och i rätt tid.

På ekonomiavdelningen arbetar i dag totalt 13 personer och vi vill nu förstärka med ytterligare en Redovisningsekonom. Ditt huvudsakliga ansvar innebär att arbeta med löpande redovisning, avstämningar, månads, kvartals- och årsbokslut samt vara delaktig i rapportering internt och externt. Du kommer även att involveras i projekt som berör verksamheten och ekonomiavdelningen så som kommande regelverk (t.ex. IFRS) såväl som effektivisering och utveckling av processer. Vidare så förväntas du vid behov att backa upp övriga kollegor på ekonomiavdelningen. 

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller en påbyggnadsutbildning inom ekonomi. Du har några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och behärskar hela flödet från den löpande redovisningen fram till och med årsbokslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av redovisning från bank- och leasingverksamhet. Vidare så har du kunskap och erfarenhet av momsregler och momsredovisning. Eftersom DNB är en systemintensiv verksamhet så är det viktigt att du har lätt för att sätta dig in i system och har en god förståelse för process- och systemflöden. Du har goda kunskaper i Microsoft Excel.  

Personliga egenskaper
Som person är du självgående, strukturerad och noggrann och klarar av att leverera mot skarpa deadlines. Vidare så trivs du i en föränderlig miljö och tar egna initiativ till att utveckla och förbättra rutiner och processer. Du är prestigelös, samarbetsorienterad och kommunikativ samt är beredd att ställa upp för kollegor och avlasta. 

Om företaget
DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Koncernen är sedan lång tid klart marknadsledande i Norge. Idag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade i Sverige; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. Idag arbetar cirka 350 personer på DNB i Sverige. Läs mer om oss på
www.dnb.se

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar DNB med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på mobilnr: 070-4715908. 

Facklig kontaktperson

Finansförbundet vid DNB: Tommy Sjöbäck, +46 8473 47 56, alt. e-mail: tommy.sjoback@dnb.se
Akademikerföreningen vid DNB: Charlotte Löfgren, tel +46 70 618 93 23 alt. e-mail:
charlotte.lofgren@dnb.se

Liknande jobb

Liknande jobb