Scania

Bild och film arkivarie - Image Desk

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 30 november 2017
Ref:
20175434
Kontakta
Ing-Mari Hagström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gruppen Image Desk inom Business Support ansvarar för att producera och tillgängliggöra marknadsföringsmaterial i rätt tid med rätt budskap. Detta för att säkerställa bevarandet av Scanias varumärke och vårt historiska bild- och filmmaterial som sträcker sig från 1891.
 
Inom gruppen finns specialistkompetens inom områdena bildkommunikation, bild- och filmhantering (media), arkiv och verktyg.
 
Nu söker vi dig som gillar utmaningar!
 
Arbetsuppgifter
Som arkivarie på Scania Business Support ansvarar du för ett av Sveriges finaste industriarkiv. Du ansvarar för kvalitetssäkring av såväl det analoga som de digitala bild- och filmarkiven och är specialist inom området fotografi och film.  
 
Förutom generell arkiv-kompetens har du erfarenhet och mycket goda kunskaper i att uppordna och strukturera foto- och filmdokument samt av att effektivisera återsökningsmetoder för såväl analoga som digitala bildmedier. Du har mycket god kännedom om still- och rörligbild alltifrån det historiskt varierande analoga filmtyperna och 1800-talets glasplåtar till samtidens snabbt föränderliga digitala medier. Du har ett professionellt praktiskt kunnande och erfarenhet inom fotografi och även gärna inom film. Du har även kunskaper inom dagens digitala teknik.
 
I tjänsten ansvarar du för att följa upp och uppdatera arkivplaner, bevarande- och insatsplan samt att föreslå och genomföra gallrings- och rensningsplaner. I tjänsten ingår även att förbättra sökmetoder, utöka sökbarheten för befintligt, nyinkommet och analogt material, att genomföra strukturering och registrering av dokument samt att tilldela metadata för att effektivisera återsökning.
 
Du har kunskaper gällande förebyggande konservering av foto- och film-samlingar samt metoder för detta. Du ansvarar för att bevara, hantera, vårda och digitalisera det omfattande analoga arkivet och dess klimatkontrollerade och skyddsklassade förvaringsutrymmen, i enlighet med Scanias arkivpolicy.
 
Du har erfarenhet av bildbehandlings- och databasprogram samt web. Du har ett nära samarbete med övriga administratörer och hjälper till att utforma, vidareutveckla och förbättra metoder som tillämpas i hela arkiveringsflödet.
 
Din profil
Hos oss är vi självständiga, kreativa och drivna. Vi har lätt för att samarbeta internt och externt och arbetar ofta tvärfunktionellt med andra grupper. Du uttrycker dig obehindrat muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Då datorn är vårt verktyg hanterar du programvaror med lätthet och är rask i fingrarna. Noggrannhet är viktigt. Du bör även vara strukturerad, diplomatisk, analytisk, flexibel och kommunikativ. Erfarenheter från marknadsföring samt kunskaper om Scanias produkter och tjänster är meriterande.

Din utbildning bör vara akademisk examen inom området.
Kompetenser i foto och film, både historiskt och nutid är en merit.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För mer information
Kontakta Ing-Mari Hagström, Head of Image Desk på telefon 08-553 831 72, mobil 070-31 831 72
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com. Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

About the job

  • Title: Bild och film arkivarie - Image Desk
  • Business area: Market/Sales
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-11-30
  • Job Id: 20175434

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb