VD till Tjörns Sparbank

Rekryterare
Tjörns Sparbank
Plats
Tjörn
Annonserat
den 14 november 2017
Stängs
den 3 december 2017
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som VD leder och utvecklar du banken, är dess främsta företrädare och arbetar för att säkerställa bankens fortsatta framgång. Genom arbetet i ledningsgruppen bibehålls den starka marknadspositionen med fokus på fortsatt teknikutveckling och digitalisering. Styrelsens förväntan är att du arbetar för att öka marknadsandelen, ha nöjda kunder och medarbetare och att vara ett attraktivt företag för kunder och som arbetsgivare. VD rapporterar till styrelse och myndigheter.

Ett stort inslag i rollen är marknadsinriktat – att utveckla och vårda befintliga och nya kunder, samverka med lokala nätverk samt externa nätverk inom Swedbank, Sparbankernas Riksförbund och Västra Sveriges Sparbanksförening.

Vi söker dig som har en bred bankerfarenhet med gedigen och trovärdig kunskap inom området, gärna i kombination med annan näringslivserfarenhet, och relevant akademisk utbildning som bas. Du har framgångsrik ledarerfarenhet och är redo för ett långsiktigt helhetsansvar, men behöver inte ha varit VD tidigare.

Din profil är starkt affärsinriktad och din person präglas av engagemang, stort samhällsintresse och gott omdöme. Du uppfattas som en inspirerande person som brinner för ditt uppdrag och har ett naturligt sätt att skapa och bygga goda relationer, både internt och externt. Med helhetssyn och struktur driver du utveckling av såväl verksamheten som medarbetare. Du är trygg i sociala kontakter, har en naturlig fallenhet för kommunikation och lätt för att övertyga i både små och stora sammanhang. Med hög integritet och smidighet bygger du både förtroende och samarbete.

Om företaget
Tjörns Sparbank är en självständig och starkt lokalt förankrad fullservicebank. Banken vänder sig till både privatpersoner, små och medelstora företag samt organisationer. Tjörns Sparbank har en stark ekonomisk ställning med en affärsvolym på cirka 12 miljarder och 38 medarbetare som ger personlig service på kontoren i Skärhamn, Kållekärr och Myggenäs. De 40 huvudmännen utses av bankens kunder samt av Tjörns kommun.

Att verksamheten drivs utan enskilda vinstintressen är själva grunden i sparbanksformen. Ända sedan 1906 har vi utvecklat våra tjänster och erbjudanden, men alltid med samma grundidé. Att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar genom en sund ekonomi och samtidigt göra vår bygd till en bättre plats. Läs mer på www.tjorns-sparbank.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 3 december. Vid frågor ring Maquire – Anna Åkesson 0763-38 87 96 eller Birgitta Ödman 0763-38 87 77.

Liknande jobb

Liknande jobb