Vi söker en Financial Controller till Monyx AB

Rekryterare
Monyx AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Då koncernen växer och förändras med ett stort antal bolag i kombination med att vi samlar all ekonomisk verksamhet på ett ställe (centre of excellence), avser vi att ytterligare förstärka ekonomiavdelningen med en Financial Controller.  

Vi söker en person som tillsammans med CFO och ekonomichef skall utveckla koncernens ekonomifunktion. De utmaningar som ligger framför oss där du förväntas vara drivande, avser främst att arbeta med bokslut, årsredovisning, samt med uppbyggnad av analys- och rapporteringsfunktionen gällande koncernens kritiska framgångsfaktorer.

Vem är du
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en civilekonomexamen eller liknande högskoleutbildning i grunden. Du är en teamspelare med analytisk förmåga och du är duktig på att se samband och dra slutsatser. Du har god kunskap och arbetslivserfarenhet från redovisning, årsbokslut och koncernredovisning, gärna från mindre och medelstora företag. Vidare har du:

  • Goda kunskaper inom bokföring och redovisning
  • Gärna bakgrund inom revision
  • Förmåga att skapa analyser och rapportera dessa i powerpoint och word
  • Mycket goda kunskaper i excel

Det är meriterande med erfarenhet från VP-bolag och kapitaltäckning, men inget krav.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, din sociala kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, samt har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift.

Du är van att arbeta med komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad.

Det krävs att du trivs med att ha många kontaktytor då du kommer att arbeta tillsammans med flera personer inom våra dotterbolag.

Om verksamheten
Monyx vision är att vara det självklara valet inom kapitalförvaltning, förmedlad rådgivning och försäkring. Vi erbjuder våra kunder förvaltning av fonder, pensioner och fondförsäkringar samt konkurrenskraftiga försäkringspaket för en värdefullare vardag och framtid. Monyx är majoritetsägare i förmedlarorganisationen Hjerta samt hel- och delägare i förmedlarbolagen Factor Insurance Brokers, Svenska Försäkringsrådgivarna och Norrfinans & Försäkring. De stärker vår lokala närvaro och distributionskraft samt förenklar för dig som kund att få rådgivning där du bor. Monyx förvaltar ca 30 miljarder kronor och har sitt säte i Stockholm med verksamhet även i Umeå. Monyx är ett helägt dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på NASDAQ OMX Köpenhamn. I organisationen pågår just nu ett förändringsarbete där samtliga verksamheter inom Monyx och Hjerta kommer att integreras tydligare. Syftet är ett ökat fokus på våra kunder genom vår lokala rådgivarkår i kombination med våra erbjudanden inom försäkring och sparande. www.monyx.se

Ansökan
Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför snarast möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 331440. Skicka din ansökan snarast via vår hemsida: www.jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb