Marknadsdriven VD till Lidhults

Rekryterare
Lidhults
Plats
Halmstad
Annonserat
den 16 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Ellinor Dam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lidhults står idag inför en förändring där det nyligen gjorts stora investeringar. Bolaget har historiskt haft större delen av försäljningen genom återförsäljare men har det senaste året etablerat försäljning till fastighetsbolag med exklusiva boenden. Vi ser en stor potential att kunna öka volymen hos befintliga och nya återförsäljare, bland annat fastighetsbolag. Som ett led i detta finns det ett behov av att utveckla bolaget framåt för att stärka sig, inom befintliga och mot nya marknader. Det finns en stark vilja att i en förändring bibehålla känslan av ett familjeföretag med en fortsatt hög kvalitet på sina produkter.

Arbetsbeskrivning
A-Search rekryterar, på uppdrag av Lidhults, en engagerad och marknadsdriven VD med placering i Lidhult, 47 km öster om Halmstad. Det är av stor vikt att kommande VD har en förståelse och respekt för det varumärket som man vill bygga vidare på. I rollen är det viktigt med ett helhetsperspektiv och att du som ledare skapar förutsättningarna för att bolagets samlade resurser används så effektivt som möjligt. Som VD krävs det att du har en nära dialog med styrelsen och övriga i verksamheten för att tydliggöra de uppsatta målen av strategiska och säljdrivande åtgärder som behövs för att utveckla Lidhults som varumärke.

Utbildning
Akademisk examen, tänkbar bakgrund inom ekonomi eller marknadsföring.

Erfarenhet
Vi har som krav att du har minst 5 års erfarenhet från en ledande befattning. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet från branschen samt har en produktionsförståelse och är van att leda företag som befinner sig i någon form av förändring eller tillväxt. Vi vill att du som ledare har god ekonomisk förståelse med erfarenhet av sälj och marknad.

Personliga kvalifikationer
Som person är du driven och har en tydlig målbild. Den vi söker ska vara en god ledare som drivs av att inspirera, utveckla och motivera andra. Du leder och utvecklar företaget genom närvaro, förståelse och lyhördhet för de kompetenser som finns inom bolaget. Du är tydlig i ditt sätt att leda och kommunicera samt är prestigelös i din relation till medarbetare och kunder.

Lön och anställningsvillkor
Tillsvidareanställning.
Fast lön.

Ansökan
Är du intresserad och känner att det här är en spännande tjänst som kan passa dig? Ansök så snart som möjligt då vi gör urval löpande.
För mer information kontakta A-Search, rekryteringskonsult Ellinor Dam på ellinor.dam@asearch.se alternativt 0708-468856.

A-Search AB grundades 1991 och finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och ingår i The Taplow Group, ett internationellt rekryteringsnätverk med medlemmar i 20 länder. Vår inriktning är chefsrekryteringar och kvalificerade specialisttjänster, vår metod är Executive Search och vi har erfarenhet från ett stort antal branscher och både svenska och internationella företag.

A-Search AB är en del av Palm & Partners Gruppen med verksamhet inom Executive Search, Rekrytering, Konsulting och Omställning i stora delar av Sverige.

Läs mer om oss och tjänsten på www.asearch.se

Om Lidhults
Lidhults har över 70 års erfarenhet av att bygga kvalitetskök och är ett familjeföretag med rötterna och hjärtat i de småländska skogarna. Vi arbetar med respekt för traditionen, med känsla för hantverket och med nyfikenhet på det nya. Vi designar, producerar och säljer inredningar för kök, bad och förvaring, som förverkligar kundens drömmar och önskemål.


Startdatum
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Ellinor Dam 0708-468856

Liknande jobb

Liknande jobb