Group Financial Controller till Anticimex

Rekryterare
Anticimex
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Johan Zethrin
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Group Financial Controller till Anticimex. I denna nya roll ges du en spännande möjlighet att få utvecklas inom koncernredovisning och financial control i en internationell miljö. Bolaget befinner sig just nu i ett mycket intressant läge där du som Group Financial Controller fungerar som en back-up till Head of Group Financial Control. Vi söker en driven och analytisk person till denna breda tjänst där du kommer att bygga upp och vidareutveckla redovisningsprocesserna samt den interna kontrollen. Fokus kommer även att ligga på koncernredovisning, ekonomisk analys och uppföljning, samt redovisning enligt IFRS. Anticimex-gruppen är ägda av ett Private Equity bolag och har idag 60 enheter i 17 olika länder, vilket möjliggör internationella utvecklingsmöjligheter inom bolaget. För att trivas i denna roll så krävs det att du har intresse för konsolidering och koncernredovisning, samt för att självständigt driva frågor och utveckling. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Delta i upprättandet av koncernens månadsbokslut genom aktivt arbete i konsolideringsprocessen
  • Delta i säkerställandet av att koncernens redovisning och rapportering uppfyller redovisningsmässiga krav
  • Delta i upprättandet av koncernens årsredovisning
  • Delta i arbetet med fortlöpande förändringar/förbättringar av koncernens konsolideringssystem
  • Stötta koncernens bolag i redovisnings- och skattefrågor samt treasuryfunktionen i transfer pricing
  • Kontinuerligt arbeta med att analysera befintliga arbetssätt med syfte att förbättra den nuvarande redovisningen och rapporteringen
  • Arbeta med utveckling, processförbättring och internkontroll såväl inom moderbolagen som dotterbolagen

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen samt cirka 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna med bakgrund som revisor. Du har en grundläggande förståelse för koncernredovisning och har gärna arbetat med detta i någon utsträckning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom revision, antingen inom Big 4 eller på en annan revisionsbyrå. Om du utöver revision även har praktisk erfarenhet från redovisning inom en koncern är detta meriterande.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi dig som har ett stort driv, god analytisk förmåga samt en vilja att ständigt förbättras. Du gillar att ta ansvar och fungerar bra i grupp, men kan också arbeta självständigt. I ditt arbete uppvisar du en hands-on-attityd, samtidigt som du håller hög kvalitet i samtliga processer som du ansvarar för.

Anticimex
Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny digital teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Med ca 4 400 anställda i 17 länder, varav 1400 i Sverige, hade vi under 2016 en sammanlagd omsättning på ca 4,5 miljarder kronor.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2193. Ansvariga kontaktpersoner är Johan Zethrin och Elinor Nilsson.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb