Finansiell analytiker med fokus på försäkringsbolagens tillgångar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 november 2017
Stängs
den 8 december 2017
Ref:
937
Kontakta
Per Jakobsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Risktillsyn försäkring arbetar du med analys och granskning av de uppgifter om placeringstillgångar som försäkringsbolag rapporterar in till Finansinspektionen (FI). I rollen är du med och bidrar till den kvantitativa analys som avdelningen utför avseende bolagens placeringar och kapitalkrav för marknadsrisk. Du är ett viktigt stöd i det arbete som utförs av områdets tillsyns- och rättsavdelning.

Tjänsten innebär även samarbete med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har erfarenhet av praktisk värdepappershantering och riskkontroll. Vi ser helst att du har en akademisk examen inom finansiell ekonomi eller motsvarande, gärna med fördjupning i finansiell matematik och/eller matematisk statistik. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel, och erfarenhet av att analysera stora mängder data samt kunskap om olika investeringstillgångar. Vidare är det en fördel om du har kunskap och erfarenhet av Solvens 2 eller annan form av myndighetsrapportering, analysverktyget SAS, VBA-programmering och/eller SQL.

Som person är du analytisk, självgående och tydlig. Du är strukturerad, tar initiativ och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Per Jakobsson på 08-408 982 11.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och betyg senast den 8 december 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb